Και ξαφνικά η κόρη σας δεν κάνει παρέα με τις κολλητές της – Τι να κάνετε
Γυναίκα
29/07/2023 | 16:30

Όταν η κόρη σας αρχίσει να μη κάνει πια παρέα με τις κολλητές της, να μην επικοινωνεί μαζί τους και να αποφεύγει κάθε είδους επικοινωνία, μη σπεύσετε να παρέμβετε.

Και κυρίως μην κάνετε σενάρια και υποθέσεις.

Αρχικά μιλήστε με την κόρη σας για να βεβαιωθείτε ότι η ίδια είναι καλά αλλά και για να βεβαιωθείτε ότι δεν έγινε κάποιος καυγάς ή ένα άλλο γεγονός που πυροδότησε αψιμαχίες και εντάσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά στην εφηβεία δεν μιλούν εύκολα και η κόρη σας πιθανόν να μην αποτελεί εξαίρεση.
Σύμφωνα με το Alpha Mom , είναι σημαντικό να περιμένετε πρώτα να δείτε αν αυτή η απόσταση μεταξύ της κόρης σας και των φίλων της είναι κάτι προσωρινό ή εξελίσσεται σε μια μόνιμη κατάσταση.
Εφόσον διαπιστώσετε ότι η απόφαση είναι οριστική και ότι η κόρη σας δεν θέλει να κάνει πια παρέα με τις μέχρι πρότινος κολλητές της, είναι σκόπιμο να κάνετε μια ουσιαστική συζήτηση για να καταλάβετε πώς πραγματικά νιώθει ( και όχι τι δείχνει).

Προειδοποιητικά σημάδια

Όπως αναφέρει το Very Well Family , μια δραστική αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης σας μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Όταν ένα παιδί απομακρύνεται από τους φίλους του, με τους οποίους συνήθιζε να κάνει παρέα πολλές φορές την εβδομάδα είναι σίγουρα μια αλλαγή συμπεριφοράς που θα πρέπει να διερευνηθεί. Νιώθει ότι δεν μπορεί να είναι μέλος της ίδιας παρέας; Θέλει αλλά πιέζετε από τη συμπεριφορά τρίτων; Αισθάνεται ότι πρέπει να απολογείται συνεχώς για κάτι; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν.

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Ακόμα κι αν ξέρετε τι είναι καλό για την κόρη σας, δεν πρέπει να την αναγκάσετε να κάνει παρέα με τις φίλες της ή να τις τηλεφωνήσετε.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε δίπλα της και να τη στηρίξετε σε αυτό που περνάει.

Υγιείς φιλίες

Η κόρη σας θα ξέρει συχνά καλύτερα από εσάς εάν μία φίλη της είναι καλή και της ταιριάζει. Μπορεί να απομακρυνθεί από κοντά της μετά από ένα θέμα που δεν γνωρίζετε ή δεν βλέπετε.
Αντί να ελέγχετε τις φιλίες της, διδάξτε της για τις υγιείς φιλίες. Εξοπλίστε την ώστε να είναι καλός κριτής χαρακτήρα και το πιο σημαντικό, να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της ώστε να μη χρειαστεί να κάνει εκπτώσεις. Ούτε στις φιλίες.

 

Πηγή: mohtersblog.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer