Ανάρτηση στο facebook
Ιθάκη: Εμβολιασμός σε ηλικίες κάτω των 60 ετών
Πολιτική
20/03/2021 | 14:05

Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος σε χθεσινή του ανακοίνωση, η Ιθάκη λόγω των εξαιρετικών μέχρι τώρα αποτελεσμάτων στην διαδικασία και στην διαχείριση του εμβολιασμού, επιλέχτηκε πρώτη από τα νησιά μέχρι 3500 κατοίκων να ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες από 18 έως 60 ετών.

Έτσι, αν δεν υπάρξει πρόβλημα στην επαρκή προμήθεια με εμβόλια, στο κέντρο υγείας θα αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών, αν χρειαστεί και με δεύτερη απογευματινή βάρδια, ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για όλο το νησί και η έναρξη της τουριστικής περιόδου να βρει την Ιθάκη θωρακισμένη, με όλα τα ωφέλη που αυτό συνεπάγεται από υγειονομικής και οικονομικής άποψης.

Το δύσκολο αυτό επίτευγμα βέβαια πραγματοποιήθηκε χάριν στην ανταπόκριση και την υπευθυνότητα των συμπατριωτών μας που εμπιστεύθηκαν την γνώμη των ειδικών και προσήλθαν μαζικά να εμβολιασθούν αγνοώντας τις ανεύθυνες φωνές.
Από την θέση του υπεύθυνου του κέντρου υγείας οφείλω να συγχαρώ τους υπεύθυνους των εμβολιασμών παιδίατρο κ. Μαντέλη και παθολόγο κ. Σκαρμέα αλλά και όλο το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό που έδωσε και συνεχίζει να δίδει τον καλύτερό του εαυτό για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την πολιτική προστασία και ιδιαίτερα τον Δήμο Ιθάκης για τις συνεχείς, επίμονες, επίπονες και τελικά επιτυχείς παρεμβάσεις του προς την Πολιτεία ώστε να δοθεί προτεραιότητα στο νησί μας.
Νομίζω ότι, παρότι ευρισκόμεθα στην κορύφωσή του τρίτου κύματος της πανδημίας με πολλά κρούσματα, πολλούς διασωληνωμένους και δυστυχώς πολλούς νεκρούς, αρχίζει να διαφαίνεται κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ και πιστεύω ότι, όπως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή, έτσι και τώρα με την επέκταση του εμβολιασμού και τον ερχομό της άνοιξης θα έρθουν επιτέλους καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.

Τελειώνοντας, να επιστήσω την προσοχή σας στην διαδικασία καθώς, όποιος επιθυμεί να εμβολιασθεί, θα πρέπει να το δηλώσει άμεσα τις επόμενες μέρες στα τηλέφωνα 2676032717 κ 2674033445 γιατί μετά δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμπληρωματικής λίστας.

Καλό Σαββατοκύριακο.

 

Γιώργος Παξινός

Γιατρός ΚΥ Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer