Εντυπωσιακή για τα κεφαλληνιακά δεδομένα
Ιστορική συναυλία στο Ληξούρι -«Πνευματικό Εμβατήριο» και «Αξιον Εστί» από 180 μουσικούς [εικόνες]
Πολιτισμός
25/11/2018 | 07:55

Ήταν όλοι εκεί. Μια σπουδαία στη κυριολεξία συναυλία είχαν τη τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο Ληξούρι. Ένωσαν τις δυνάμεις τους το συναυλιακό σώμα (concert band) της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς και η Μικτή Χορωδία Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ “Τζώρτζης Δελαπόρτας” σχηματίζοντας ένα πρωτοφανές για τα κεφαλληνιακά δεδομένα σύνολο 180 και πλέον συντελεστών, αντάξιο της ιστορίας και της μουσικής παράδοσης της Παλίκης.

Μοναδικές ήταν εξάλλου οι ερμηνείες της σοπράνο Θάλειας Μαυρίδου, του λαϊκού τραγουδιστή Χρήστου Στόικου και του βαρύτονου Γιάννη Κούκα, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και διευθυντής της μικτής χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς. Τη συναυλία διεύθυνε, ξεσηκώνοντας αρκετές φορές το κόσμο, ο μαέστρος της φιλαρμονικής μας Χαράλαμπος Μακρής.

Ο κόσμος από νωρίς είχε κατακλύσει το γυμναστήριο ενώ έντονη ήταν η συναισθηματική φόρτιση του κόσμου μιας και στο ίδιο μέρος πριν 3,5 χρόνια είχαν βρεθεί όλοι εκεί μετά από μια φοβερή φυσική καταστροφή. Παρόλα αυτά το Ληξούρι άντεξε και χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια ιστορική συναυλία δείχνοντας το μεγαλείο και τη θέληση αυτού του λαού. Το παρών έδωσαν η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης. Μάλιστα, το καλύτερο το είχε για το τέλος ο αντιδήμαρχος μιας και αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί στη Φιλαρμονική μια οικονομική ενίσχυση.
Στο τέλος επαναλήφθηκε  το “Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” και ο μαέστρος ζήτησε να το τραγουδήσει όλος ο κόσμος με μεγάλη επιτυχία. Οι Φιλαρμονικές και οι χορωδοί καταχειροκροτήθηκαν.

Αξίζει: Μία ανάλογη συναυλία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου στο λόφο Μασπάλι.

Σημείωση: Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι της Αντριάνας Καραντινού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ