Ανοίγει ο δρόμος ανάδειξης ενός εμβληματικου μνημείου
Ιστορική στιγμή: Δόθηκε οριστική λύση για τη ανάδειξη και συντήρηση του τάφου των Τζαννάτων -Ο ρόλος της εταιρείας μελετών προϊστορικής Κεφαλονιάς
Πολιτισμός
10/06/2020 | 08:50

Στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού που έγινε υπό την αιγίδα του ΓΓ του Υπουργείου κου Διδασκάλου δόθηκε οριστική λύση για τη ανάδειξη και συντήρηση του μυκηναϊκού τάφου των Τζαννατων.
Το μνημείο θα καλύπτει με το θολοτό στέγαστρο σύμφωνα με την μελέτη που έχει εγκριθεί απο το ΚΑΣ και έχει χρηματοδοτηθεί από την Εταιρεία μελετών προϊστορικής Κεφαλονιάς.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου υποέργου θα γίνει από την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου.
Μετά τη σημερινή σύσκεψη λύθηκε ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε την τοπική κοινωνία για χρόνια.


Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδωνη, την Περιφερειαρχη κα Ροδη Κρατσα και τον ΓΓ του Υπουργείου κο Γιώργο Διδασκάλου για την αποφασιστική στάση που είχαν ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Επίσης ολη την ομάδα των μελετητων που ήταν παρούσα στη σημερινή συσκεψη, τα στελέχη του υπουργείου καθώς και τον κο Μεταξά Γερασιμο, εκπρόσωπο της εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς.
Η σημερινή κρίσιμη απόφαση ανοίγει το δρόμο ανάδειξης ενός εμβληματικου μνημείου και σηματοδοτεί την σθεναρή πρόθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό των νησιών μας με τον καλύτερο τρόπο.

Σταύρος Π. Τραυλός
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer