ΙΟΝΙΑΝ TV: Απευθείας μετάδοση Μ. Σάββατο από την Κέρκυρα
Κοινωνία
07/04/2018 | 07:49

Με γνώμονα την στήριξη του Ιόνιου πολιτισμού και την ανάγκη δημιουργίας δεσμών σχέσεων των Επτανησίων, η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε πολύ κοντά σε μοναδικές στιγμές.

Ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός Ionian, δημιουργεί  μια μοναδική δυναμική προβολής και εξωστρέφειας γεγονότων που έχουν μοναδική αξία. Προσφέρουν στον Ελληνισμό της διασποράς, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους απανταχού Επτανήσιους, την δυνατότητα τηλεοπτικής πρόσβασης σε απευθείας σύνδεση με την Κέρκυρα.

Οι ζωντανές μεταδόσεις από την πόλη της Κέρκυρας

Μεγάλο Σάββατο 

09.00-11.00  Επιτάφιος και Λιτανεία Αγίου Σπυρίδωνος

Η λιτανεία του σεπτού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα που καθιερώθηκε το 1550, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί από το λιμό. Συνοδεύεται από τις πολλές και φημισμένες φιλαρμονικές του. Μαζί γίνεται και η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου. Οι φιλαρμονικές παίζουν τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Beethoven (από την Φιλαρονική  Ένωση Καποδίστριας) .

το Calde Lacrime του Michelli,  (από την Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος) τον Αμλέτο του Faccio (από την Φιλαρμονική εταιρία Κέρκυρας γνωστή και ως παλαια Φιλαρμονική)

11.00 -11.30  Πρώτη Ανάσταση – Έθιμο των μπότηδων

Στις 11 ακριβώς καθώς οι καμπάνες αναγγέλλουν την “πρώτη Ανάσταση”, από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, οι Κερκυραίοι ρίχνουν “μπότηδες”.  Τις ρίζες αυτού του εθίμου συναντάμε στο χωρίον του Ευαγγελίου ‘Συ δε Κύριε Ανάστησόν με ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως”.

Στους δρόμους ξεχύνονται οι Φιλαρμονικές και παίζουν ένα εύθυμο εμβατήριο.

Καλή Ανάσταση.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ