Οι ακυρώσεις και οι αναστολές
Ημερολόγιο φόρων: Ποιες υποχρεώσεις λήγουν τον Φεβρουάριο
03/02/2021 | 09:03

Ηρθε η ώρα της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ. Να ανασάνουμε για λίγους μήνες για να αρχίσουμε να ξαναπληρώνουμε. Ένας φόρος πολύ δύσκολος και αναγκαίος αν όχι ακόμα να μηδενιστεί , τουλάχιστον να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται. Δεν αντέχουν άλλο τα νοικοκυριά, δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες να πληρώνουν. Λόγω της πανδημίας, κάποιος ενδεχομένως και να μην έχει λάβει όχι μειωμένα ενοίκια αλλά καθόλου ενοίκια. Που θα βρει το εισόδημα για τον ΕΝΦΙΑ αυτού του ακινήτου; Η κοινωνία και η οικονομία απαιτεί από το κράτος να αφουγκραστεί τον χτύπο της καρδιάς, της αδυναμίας των φορολογούμενων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ήρθε και το τέλος των δόσεων του φόρου εισοδήματος. Για πρώτη φορά φέτος, ο φόρος αυτός διεκπεραιώθηκε σε οχτώ δόσεις. Έτσι λοιπόν, η όγδοη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί και αυτή έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Όσοι βέβαια έχουν πληρώσει εφάπαξ οι νωρίτερα τις δόσεις αυτές δεν έχουν καμία υποχρέωση αυτόν τον μήνα.

Οι επιχειρήσεις, επίσης, θα πρέπει να πληρώσουν έως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου τον ΦΠΑ Ιανουαρίου.

Και μην ξεχάσουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία έχουν λάβει παράταση έως τέλος Φεβρουαρίου και δεν αναμένεται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση. Μην ξεχνάμε βεβαίως ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι η προσαύξηση κατά 100% στο αρχικό ποσό.

Πηγή: economistas.gr