Από τα μέσα του 19ου αιώνα
Ημέρα του Αλεξανδρινού: Ένα έθιμο που φέρνει νωρίτερα τα Χριστούγεννα!
Life
12/12/2021 | 10:45

Κάθε χρόνο, στις 12 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ γιορτάζεται η Ημέρα του Αλεξανδρινού.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει καθοριστεί ως ημέρα του Αλεξανδρινού από τα μέσα του 19ου αιώνα και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, σαν μια ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Και, όπως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσφέρουμε λουλούδια, έτσι την Ημέρα του Αλεξανδρινού προσφέρουμε Αλεξανδρινά, ένα έθιμο το οποίο αρχίζει και αποκτά αρκετούς φίλους σε όλη την Ευρώπη, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου βάζοντάς μας δυναμικά στο χαρούμενο, γιορτινό κλίμα.

Η ημερομηνία αυτή, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, είναι η ημέρα που πέθανε ο Joel Poinsett. Όντας ο πρώτος πρέσβης των ΗΠΑ στο Μεξικό, έφερε το Αλεξανδρινό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε Poinsettia προς τιμήν του.

Με αφετηρία την  Αμερική, το Αλεξανδρινό ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του για την κατάκτηση του κόσμου και στα μέσα του 19ου αιώνα, το Αμερικανικό Κογκρέσο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως Poinsettia Day (Ημέρα του Αλεξανδρινού) για να τιμήσει τον διπλωμάτη και μεγάλο φίλο του φυτού.

Στην Ευρώπη, το Αλεξανδρινό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διακοσμήσεις και αποτελεί ένα δημοφιλές δώρο την περίοδο των εορτών. Έχει γίνει το πλέον απαραίτητο στοιχείο της εορταστικής διακόσμησης και με τα κατάλληλα υλικά και αξεσουάρ, την κατάλληλη προετοιμασία και λίγη δημιουργικότητα μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο και να γίνει ιδανική βάση για όλες τις χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.

Προσφέρετε και εσείς λοιπόν ένα Αλεξανδρινό στα κοντινά σας πρόσωπα για να μεταδώσετε τη ζεστασιά των Χριστουγέννων, να δώσετε χρώμα στις γιορτινές μέρες και να στολίσετε το σπίτι σας με πρωτότυπες και μοναδικές διακοσμητικές συνθέσεις!

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer