Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο Αργοστόλι
Ημέρα Γνωριμίας με το Κέντρο για Χαρισματικά -Ταλαντούχα Παιδιά στο Αργοστόλι
Κοινωνία
05/01/2018 | 12:59

Ένα συναρπαστικό κόσμο μάθησης και γνώσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές της Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας που διοργανώνει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο Αργοστόλι, στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας (Αντώνη Τρίτση), είναι ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου  που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα «Επιστήμη και Μηχανική» και «Μαθηματικά Μοντέλα» αντίστοιχα. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιανουαρίου 2018.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης ΠανεπιστήμιοJohns Hopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.Τα προγράμματα είναι διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Τα θερινά προγράμματα υποστηρίζονται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Το 2017, χορηγήθηκαν 197 υποτροφίες. Προκειμένου να παρακολουθήσει κάποιος μαθητής από Γ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου τα συγκεκριμένα προγράμματα, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις που φέτος θα διεξαχθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Για τις εξετάσεις δεν χρειάζεται προετοιμασία. Δείγματα των εξετάσεων θα βρείτε στην ιστοσελίδα του CTYGreece.

Οι εξετάσεις στην Κεφαλονιά θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιανουαρίου 2018 και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Ημέρα Γνωριμίας και τα μαθήματα

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας στο Αργοστόλι, οι μαθητές θα πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece και θα εξερευνήσουν  έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από δραστηριότητες και διαφορετικές εμπειρίες μάθησης. Τα μαθήματα που θα προσφερθούν είναι τα παρακάτω:

  • «Επιστήμη και Μηχανική» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
  • «Μαθηματικά Μοντέλα» για τους μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις επιλογής του CTY Greece  και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα:www.anatolia.edu.gr/ctyevent έως τις 10 Ιανουαρίου 2018.

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δωρητής του Κέντρου είναι η εταιρία Lidl Hellas, υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και χορηγός αερομεταφορών η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 398 253, cty@anatolia.edu.gr

Ημέρα Γνωριμίας με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/

 Center for Talented Youth Greece

Για μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, Αργοστόλι,Κεφαλονιά

 Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, 10:00 – 12:30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Δηλώσεις έως 10 Ιανουαρίου 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ