Ήλθε, είδε και απήλθε και ουδείς τον είδε!
Πολιτική
05/03/2018 | 10:40

Του Παύλου Παπαδάτου

Όταν σταμάτησαν τα δανεικά, τη θέση τους πήρε η απελπισία σε τέτοιο βαθμό, ώστεχιλιάδες Έλληνες άρχισαν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε φαιδρούς απατεώνες τύπουΣώρρα, σε σκίσιμο μνημονίων, σε διαγραφή χρέους και κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Ο κόσμος είναιπλέον φοβισμένος και συγχρόνως εξοργισμένος και έχει απαξιώσει την πολιτική ζωή. Και ενώάπαντες ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση έχειμετατρέψει σε βιοτεχνία διαβολής προσώπων και εκδικητικού μίσους, οι Τούρκοι σταθεράεπιβάλλουν defacto τις απαιτήσεις τους στο Αιγαίο και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει, τώρα μάλιστα που έχουν ναυστάθμους ακόμη και στη Σομαλία και στο Κατάρ και κτίζουν δικό τους αεροπλανοφόρο – και εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι το Αιγαίο αποτελείευρωπαϊκά σύνορα. Μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Συγχρόνως όμως, κορυφαίοι θεσμικοί εκπρόσωποι συμβάλλουν με τις δηλώσεις τους στην καλλιέργεια χείριστου επενδυτικού κλίματος. Έτσι, ο κύριος Στουρνάρας, ο οποίος μπορεί να έχει δίκιο, μιλά δημοσίως ακατάπαυστα για την ανάγκη ύπαρξης υποστηρικτικής γραμμής μετά το τέλος των μνημονίων. Μα πότε τελικά θα πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε να απογαλακτιστούμε από τα σωσίβια των μνημονίων; (Δυστυχώς, κύριε Στουρνάρα… όλοι κάτι λένε και εσείς το κύριε ελέησον)!

Από την άλλη, η κυβέρνηση απειλεί άπαντες με φορολογικούς ελέγχους, κατασχέσεις αξιών σε θυρίδες,κ.ο.κ. Είμαι και εγώ υπέρ των αμείλικτων ελέγχων της εφορίας, γιατί η φοροδιαφυγή είναι αυτή που έχει συντελέσει τα μέγιστα στα σημερινά μας χάλια. Μήπως όμως τελικά η φορο-ληστρική πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που εξαναγκάζει τους πολίτες να γίνονται φοροφυγάδες;

Στη χώρα μας, αν είσαι μέτοχος και μέλος διοικητικού συμβουλίου πληρώνεις 29% φόροεισοδήματος, 15% φόρο στο μέρισμα που σου αναλογεί, 10% φόρο αλληλεγγύης καιασφαλιστικές εισφορές 26.7% των αποδοχών σου. Όλα αυτά ορισμένες φορές ξεπερνούν το80% και όσοι έχουν την ατυχία να είναι μηχανικοί, από τον Μάρτιο θα πληρώνουν εισφορέςπου θα ξεπερνούν το 86% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Ειλικρινά, πείτε μου: Ακόμη καιαν ήσαστε ο πλέον έντιμος άνθρωπος, δεν θα νιώθατε τουλάχιστον βλάκας να καταβάλλετεστο κράτος το 86% των αποδοχών σας προκειμένου το κράτος να μπορεί να προσλαμβάνειστην εταιρία ΕΕΣΤΥ, που απασχολεί 400 άτομα μόνιμο προσωπικό, άλλους 424 αργόσχολουςημέτερους με την «κομπίνα» της δήθεν ανάθεσης έργου;

Το κράτος πρέπει να αποκτήσει δημιουργική φαντασία(!)Η Ιταλία προκειμένου ναπροσελκύσει κατοίκους άλλων χωρών με πολύ υψηλά εισοδήματα, τους προσφέρει τηδυνατότητα – όπως εξ άλλου και η Πορτογαλία – να γίνουν κάτοικοι Ιταλίας, πληρώνονταςμόνο 100.000 ευρώ εφορία ετησίως ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος. Έτσι, δεν είναι λίγοι οιεκατομμυριούχοι που γίνονται κάτοικοι Ιταλίας,με τη χώρα να επωφελείται όχι τόσο από τα 100.000 ευρώ της ετήσιας φορολογίας, αλλά από την καταναλωτική-επενδυτική δραστηριότητα πουπαράγεται από αυτούς. Εμείς δυστυχώς προσελκύουμε μόνο πρόσφυγες καιλαθρομετανάστες.

Σημείωση

Αντιλήφθηκε κανείς το έργο του παραιτηθέντος αναπληρωτή Υπουργού οικονομίας, κυρίου Παπαδημητρίου, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ήταν και αυτός θιασώτης της μόδας των συνεδρίων που έχει ενσκήψει στη χώρα μας, προκειμένου φυσικά να κερδίζουν ένα δυνατό μεροκάματο οι διοργανωτές τους; Ο άνθρωπος ήλθε, είδε και απήλθε και ουδείς τον είδε!

*Το άρθρο του Παύλου Παπαδάτου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ