Συνέντευξη σε Αρβανιτάκη και Κουλουμπή
Ικανοποίηση Καππάτου για την τελική μορφή του Νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας [Ηχητικό]
Πολιτική
06/12/2020 | 10:52

Την ικανοποίησή του για την τελική μορφή που πήρε το νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση και συνολικά τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, με την οποία και ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, μιλώντας στην εκπομπή των Galaxians Γιάννας Κουλουμπή και Ανδρέα Αρβανιτάκη στον Ionian Galaxy.
Ο κ. Καππάτος τόνισε, ότι το νομοσχέδιο αυτό, αποτελεί ένα βήμα που θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού από τη χώρα μας και αφορά στον εκσυγχρονισμό της εγχώριας νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό και φυσικά την εκτός σχεδίου δόμηση, η οποία πλέον ήταν απαρχαιωμένη.
Ευχαρίστησε δημόσια τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη για το γεγονός ότι κατόπιν ενεργειών του υιοθέτησε τις αλλαγές που ζήτησε στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου και αφορούσε τις ιδιοκτησίες ως 2000 τ.μ. και συγκεκριμένα απαιτούσε από αυτές να έχουν πρόσοψη σε συγκεκριμένες κατηγορίες οδών και βάθος 40 μ.. Ο βουλευτής είχε ζητήσει να καταργηθεί η παραπάνω απαίτηση καθότι θα αχρήστευε μεγάλος μέρος ιδιοκτησιών στο νησί μας και όχι μόνο. Το αίτημά του αυτό έγινε δεκτό και το κομμάτι αυτό αφαιρέθηκε.
Επίσης, απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε νωρίτερα ο Αντώνης Κατσιγιάννης για προσθήκες τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο (βλ. εδώ) τόνισε ότι οι ιδιοκτησίες έως 4000 τ.μ. θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε διάστημα 6 ετών επί της ουσίας και αυτό διότι υπάρχει η προθεσμία των 2 ετών, χωρίς το χρόνο που απαιτείται για τα πιστοποιητικά από το δασαρχείο και την αρχαιολογία, καθώς και 4 χρόνια που θα έχει ισχύ η οικοδομική άδεια που θα εκδοθεί.

Για τα 4 στρέμματα ανέφερε ότι η νομοθεσία ισχύει ως έχει, ενώ πλέον προβλέπεται η δυνατότητα συνένωσής του με γειτονικό ακίνητο και να δομηθούν από κοινού.

Ο κ. Καππάτος κλείνοντας ανέφερε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις του νομοθέτη όταν ολοκληρωθούν από τους Δήμους τα νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια καθώς και τα χωροταξικά.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Καππάτου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ