Αιωνία του η μνήμη
Ηγούμενος Μονής Άτρου: Δυσαναπλήρωτο κενό για την ομογένεια η απώλεια Μενεγάτου
 Ομογένεια
08/03/2021 | 09:21

“Με άφατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός ξεχωριστού Έλληνα, φίλου και ηγέτη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Γεωργίου Μενεγάτου.

Η Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου της Άτρου, η κοινωνία της Άσσου αλλά και ευρύτερα της Κεφαλονιάς έχασαν ένα άνθρωπο με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. 

Οι ολόθερμες προσευχές μας, για την αιώνια ανάπαυσή του, «εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων», είναι βεβαιωτικές της αληθινής αγάπης Μας προς εκείνον, και προς όλα τα μέλη της ιδικής του οικογένειας, γι’ αυτό και από όλους μας έχετε, μαζί με τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοδημιούργητου επιτυχημένου επιχειρηματία και θερμού πατριώτη, ευεργέτη, ανθρώπου με όραμα για το μέλλον της Πατρίδας και της Ομογένειας.

Η συνεισφορά του στις προσπάθειες της Ελληνικής Διασποράς για διάδοση των αγαθών του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και οι μακρόχρονοι αγώνες του για τα δίκαια της πατρίδος, θα παραμείνουν αιώνια κληρονομιά του προς όλους μας.

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο χώρο της ομογένειας, όσο και στον τόπο καταγωγής του την αγαπημένη του Άσσο, την οποία υπηρέτησε ανιδιοτελώς με όραμα και αφοσίωση, όλη τη ζωή του.

Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη σύζυγο του και τα παιδιά του, η σκέψη μας είναι μαζί τους στις δύσκολες αυτές ώρες.

Αιωνία του η μνήμη”.

 

Εκ  της  Ιεράς  Μονής

 

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

Ἀρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer