Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη: «Η μουσική κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821» – Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου
Πολιτισμός
06/09/2021 | 13:33

◘ Διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 8 μ.μ.

 

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών-Συζητήσεων για το 1821 η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει την ένατη διαδικτυακή της ομιλία-συζήτηση την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης, μουσικολόγος, δρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, βιολιστής, με θέμα «Η μουσική κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας και για τη διαδικασία συμμετοχής στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

 

◘ Τα Εκθέματα του Σεπτεμβρίου

 

Σχετικά με τα Εκθέματα του μήνα Σεπτεμβρίου, τα οποία είναι ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (http://vivl-lixour.kef.sch.gr/?lang=el): Πρόκειται για ιστορικά έργα δυο ξένων συγγραφέων. Το πρώτο είναι η «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως» του Βρετανού φιλέλληνα Γεωργίου Φίνλεϋ (George Finlay), ο οποίος μετά της απελευθέρωση εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το δεύτερο είναι η «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως ή Αναγέννησις της Ελλάδος» του Γάλλου γιατρού και διπλωμάτη Φραγκίσκου Πουκεβίλ  (Francois C. H. L. Pouquevile). Τα έργα αυτά απόκεινται στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer