Συνέντευξη σε Κουλουμπή και Αρβανιτάκη
Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στον Ionian Galaxy
25/04/2021 | 09:39

Συνέντευξη στους Galaxians Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννα Κουλουμπή στον Ionian Galaxy παραχώρησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την επίσκεψη στα νησιά μας και τις συναντήσεις της με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Τουρισμού και της Αγοράς.

Η κα Ζαχαράκη τόνισε πως είδε και αφουγκράστηκε, κατά τις συναντήσεις της, τις προσπάθειες των φορέων για την ενίσχυση του τουρισμού την ερχόμενη τουριστική σαιζόν, ενώ άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως είπε, συναντήθηκε και με το νεοσύστατο Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς τονίζοντας ότι ως υπουργείο στηρίζουν τις προσπάθειες για το σήμα του επισκέψιμου οινοποιείου, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τον λεγόμενο οινοτουρισμό.
Αναφέρθηκε στην απαιτούμενη ανάδειξη των τουριστικών αγκυροβολίων του νησιού τα οποία χρειάζεται να αναδειχθούν. Παράλληλα, τόνισε, ότι τέθηκε το θέμα του εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο αθλητικός και ο περιηγητικός με την δημιουργία και συντήρηση σχετικών διαδρομών, τα οποία θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν.

Εξήρε την ανάγκη επιμόρφωσης ανέργων και εργαζομένων πάνω στο αντικείμενο του τουρισμού και για τον λόγο αυτό θα τρέξει ένα σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης 20.000 ατόμων. Αναμένεται ήδη μέχρι το τέλος του 2021 να ξεκινήσει το σχετικό πρόγραμμα για τους πρώτους 5.000.

Σε ερώτημα αναφορικά με τις απώλειες που έχουμε ως νησί από τις ακυρώσεις πτήσεων και κρουαζιέρων προς το νησί μας η κα Ζαχαράκη είπε πως θα συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ, ώστε να δοθεί λύση μέσω, ενδεχομένως, κάποιων μικροκαμπανιών στοχευμένων για να αντιστραφεί το κλίμα.

Στις βαλίτσες της φεύγοντας θα πάρει, όπως είπε, αρκετά υπομνήματα από τους φορείς, προς άλλα υπουργεία. Κλείνοντας η κα Ζαχαράκη τόνισε πως οι Κεφαλλονίτες και οι Κεφαλλονίτισσες είναι μαχητές και νικητές έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς πολλαπλές καταστροφές όπως ο σεισμός του 2014 και ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός το 2020.
Αντίστοιχο πρόγραμμα συναντήσεων με φορείς θα έχει η κα Ζαχαράκη και κατά την επίσκεψή της στην Ιθάκη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κας Ζαχαράκης στο παρακάτω ηχητικό: