Με κρέας και τυριά, αυτή η κρεατόπιτα είναι παραδοσιακή της Κεφαλονιάς και τρελαίνει τον κάθε καλοφαγά και λάτρη των ελληνικών φαγητών!
Από το νησί της Κεφαλονιάς, η κρεατόπιτα αυτή είναι πεντανόστιμη και παραδοσιακή…
Υλικά
2 κιλά κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια (ιδανικά αρνί)
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
300 γραμμ. φέτα
1 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμυδάκι
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Μαϊντανός & δυόσμος
Λίγη κανέλα
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 ποτήρι κρασί
Για το φύλλο
800 γραμμ. αλεύρι περίπου
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 φλιτζ. νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζ. λάδι
Διαδικασία
Σοτάρετε με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο το κρέας, σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την ντομάτα, τα αρωματικά, μαϊντανό, δυόσμο, τη φλούδα του πορτοκαλιού, λίγη κανέλα, λίγο νεράκι και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αφού έχει βράσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα και το ρύζι.
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το χλιαρό νερό, το αλατάκι, το λάδι, το ξίδι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε το ένα φύλλο.
Αδειάζετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με λάδι και λίγο σουσαμάκι και ψήνετε για μία ώρα περίπου στους 220 βαθμούς.