Μέσα από τις εργασίες του Athens ASTA Destination Expo
Η συνάντηση του Σπύρου Γαλιατσάτου με 20 Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες και τον αντιπρόεδρο της ASTA Ρόμπερτ Ντάγκλιν [εικόνες]
16/04/2018 | 16:08

Ρεπορτάζ // Ελένη Βαλλιανάτου

Μέσα από τις εργασίες του Athens ASTA Destination Expo, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι αλλά και αυτοδιοικητικοί φορείς θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια αγορά εκατοντάδων έμπειρων τουριστικών γραφείων από τις ΗΠΑ μέσα σε ένα τριήμερο. Το συνέδριο θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αναδείξουν τις υπηρεσίες και τους προορισμούς τους και να διευρύνουν ουσιαστικά τα οφέλη τους από την αμερικανική τουριστική αγορά. Παράλληλα, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή της Ελλάδας στην αμερικανική τουριστική αγορά, καθώς προωθητικές ενέργειες για την Ελλάδα θα βρίσκονται σε εξέλιξη πριν αλλά και μετά τις εργασίες του συνεδρίου. Στο συνέδριο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα εκπροσωπήσει  ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.

H ASTA (American Society of Travel Agents) πραγματοποιεί από αύριο και μέχρι τις 17 Απριλίου στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο ASTA Destination Expo. 

Σήμερα Δευτέρα 16 Απριλίου, οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες από το συνέδριο της ASTA DESTINATION EXPO θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού που γίνεται στη Μαρίνα Αλίμου με συντονιστή τον κ. Γιώργο Καραχρήστο   όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό γιώτινγκ και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας με επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Θα γίνει ξενάγηση στα σκάφη και στα περίπτερα και θα προσφερθεί κέρασμα από την διοργάνωση μαγειρεμένο από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ΄΄Ακρόπολις΄΄ του προέδρου κ.Μουζάκη με παραδοσιακά προϊόντα. 

Πρόκειται για την 3η διοργάνωση συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα. H ASTA εκπροσωπεί ταξιδιωτικές εταιρίες και τουριστικά γραφεία από τις ΗΠΑ και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου. Επιπλέον, στο συνέδριο εκπροσωπούνται και 1.800 μέλη, ανεξάρτητα τουριστικά γραφεία, ταξιδιωτικοί σύμβουλοι και suppliers από τις ΗΠΑ, που εντάσσονται στην ομπρέλα της NACTA.

Την ερχόμενη Τετάρτη (18/4) θα είναι στην Κέρκυρα ο αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Τουριστικών Πρακτόρων (Αmerican Society of Travel Agents – ASTA) Ρόμπερτ Ντάγκλιν μαζί με άλλους είκοσι τουριστικούς πράκτορες της Αμερικής.

Η πρόταση να επισκεφτούν το νησί μας είχε γίνει από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία και το μέλος του ΔΣ του εν Ελλάδι συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ) Βασίλη Κοντό στο πλαίσιο εκδήλωσης που είχε διοργανωθεί στις 8/12/17 στην Αθήνα, με επίσημο προσκεκλημένο τον αντιπρόεδρο της ASTA. Οι Αμερικανοί έρχονται στην Κέρκυρα μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Ταξιδιωτικών Φορέων ASTA, που διοργανώνεται από αύριο μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη (17/4) στο ξενοδοχείο Χίλτον των Αθηνών.

Θα πάρουν «γεύση» Κέρκυρας

Τους Αμερικανούς επισκέπτες, απόντος του Δημάρχου, που θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, προσκεκλημένος της Ομογένειας, θα υποδεχτεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας και ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος. Η διαμονή τους θα γίνει στο Corfu Palace και  το συντονισμό της περιήγησης τους στο νησί έχει αναλάβει ο Βασίλης Κοντός. Η παραμονή τους στο νησί, εκτός από ξενάγηση και συναντήσεις με τουριστικούς φορείς περιλαμβάνει επίσης και events με κυριότερο ένα μικρό σόου γαστρονομίας κερκυραϊκών γεύσεων και ποτών το οποίο θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το σωματείο εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων και με τη Λέσχη  Αρχιμαγείρων.

Η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά ψηλά στις πωλήσεις των ανεξάρτητων τουριστικών γραφείων στις ΗΠΑ (NACTA), με τα ελληνικά νησιά να συγκεντρώνουν μερίδιο 8% και την Αθήνα να περιλαμβάνεται στους 16 δημοφιλέστερους προορισμούς (στοιχεία του 2015).

Όσον αφορά το προφίλ των αμερικανικών τουριστικών γραφείων, τα ομαδικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν το 22% των ετήσιων πωλήσεών τους και οι πωλήσεις που σχετίζονται με ταξίδια αναψυχής έχουν μερίδιο 82% στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεων. Τα οργανωμένα πακέτα διακοπών αντιστοιχούν στο 21% των πωλήσεων, η κρουαζιέρα στο 26%, οι αερομεταφορές στο 20% και τα ξενοδοχεία στο 26%. Το 82% των αμερικανών πρακτόρων, μάλιστα, θεωρεί τα fam trip έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο στις πωλήσεις για έναν προορισμό.

Το “ASTA Destination Expo 2018” αναμένεται να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς θα προσφέρει στους τουριστικούς οργανισμούς και τα ταξιδιωτικά γραφεία την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα και να την προωθήσουν ως προορισμό τα επόμενα χρόνια. Περισσότερο από το 80% όλων των πωλήσεων ταξιδιωτικών γραφείων πραγματοποιούνται μέσω μελών της ASTA, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου τουρισμού.

Οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες θα μείνουν στην Κέρκυρα μέχρι και το Σάββατο 21/4, ενώ ο αντιπρόεδρος της ASTA Ρόμπερτ Ντάγκλιν θα παραμείνει για διακοπές.