Η Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου μετά τις εκλογές: «Η διαφορά στα νησιά μας είναι εκκωφαντική! –Συγχαρητήρια στον Παν. Καππάτο για την επανεκλογή του»
Αυτοδιοίκηση
24/05/2023 | 14:22

Συνέντευξη στον Παναγή Φωκά

Λίγες ώρες μετά τις εκλογές πετύχαμε στο τηλέφωνο την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπουλου και της πήραμε μια μίνι συνέντευξη.

 

ΕΡ.1: Καλημέρα κα Κράτσα, πως είδατε το αποτέλεσμα των εκλογών και ιδιαίτερα στα Ιόνια Νησιά;

ΑΠ: Το είδα ως ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής της ΝΔ.
Ένα μήνυμα υπέρ της σταθερότητας, του καθαρού οράματος κι προγράμματος, υπέρ της πολιτικής που δίνει ασφάλεια στους πολίτες για την καθημερινότητα, την εθνική άμυνα, την ανάπτυξη.

Οι πολίτες απέρριψαν τις παθογένειες, τα “παλιά”, τα “φθαρμένα” και τους επικίνδυνους πειραματισμούς.
Επιβράβευσαν αυτά που έγιναν τα δύσκολα χρόνια των πολύπλευρων κρίσεων που περάσαμε αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για τα νησιά μας.

 

ΕΡ.2: Θα επανέλθω στη πρώτη μου ερώτηση βλέποντας τη διαφορά των 20.000 ψήφων στα νησιά μας. Θεωρείτε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα επηρεάσουν και τις περιφερειακές λίγους μήνες μετά;

ΑΠ: Η διαφορά είναι εκκωφαντική! Δίνει στο παραπάνω μήνυμα δυνατό περιεχόμενο και ευθύνη στους κυβερνώντες για το μέλλον του κάθε πολίτη.

Σίγουρα όπως συμβαίνει παντού τα μηνύματα και τα αποτελέσματα των εθνικών και περιφερειακών εκλογών συνδέονται.

Οι πολιτικές των δυο επιπέδων διακυβέρνησης είναι αποτελεσματικές όταν έχουν κοινή αντίληψη και αλληλοσυμπληρώνονται υπέρ της τοπικής προόδου και της αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε με την συνεργασία και την υποστήριξη της κυβέρνησης, όπως το έκανε σαφές ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

 

ΕΡ.3: Βουλευτής στην Κεφαλονιά επανεκλέχθηκε ο Παναγής Καππάτος, θα συνεχίσετε την καλή συνεργασία για το καλό των νησιών μας;

 

ΑΠ: Θέλω να συγχαρώ και δημόσια τον Παναγή Καππάτο για την επανεκλογή του προσβλέποντας στην καλή συνεργασία γιατι μένουν πολλά να ολοκληρωθούν αλλά και νέες πολιτικές και έργα να σχεδιαστούν για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους από όλα τα κόμματα για τον αγώνα τους και το ευπρεπές προεκλογικό κλίμα που διατήρησαν.

 

ΕΡ.4: Άρχισε η τουριστική περίοδος. Ποιες είναι οι εντυπώσεις και οι προβλέψεις σας για την Κεφαλονιά;

 

ΑΠ: Θα έχουμε γενικά μια πολύ καλή τουριστική σεζόν, παρ΄ ότι ο Μάιος έκανε δειλά βήματα, κυρίως λόγω της αστάθειας των καιρικών συνθηκών που εμπόδισαν τις κρατήσεις της “τελευταίας στιγμής”.
Είμαι σε επικοινωνία με τους τουριστικούς φορείς και Δήμους για να συνεργαστούμε σε διάφορες περιπτώσεις, όχι μόνο στην προβολή της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αλλά και στην διαχείριση του τουριστικού ρεύματος, στην ιδιαίτερη υποδοχή και εμπειρία που μπορεί να έχουν οι τουρίστες στον τόπο μας, στην αποκατάσταση και δημιουργία των κατάλληλων δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών.

Η τουριστική ανάπτυξη είναι πολύπλοκή διαδικασία και ως τέτοια την υπηρετούμε.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα αυτά στην Κεφαλονιά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου θα βρεθώ λόγω του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer