Η Κεφαλλονιά πρωτοστατεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πάσχα
Η πρώτη Ανάσταση με σπάσιμο μπότηδων στο Αργοστόλι [εικόνες]
07/04/2018 | 14:14

Φωτορεπορταζ // Νικηφόρος Σταμένης 

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, η Κεφαλλονιά πρωτοστατεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πάσχα, κάτι που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου όχι μόνο από το νησί μας, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σήμερα λοιπόν, Μ. Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε το έθιμο με το σπάσιμο των μπότηδων σε δύο σημεία στο Αργοστόλι, στον Άγιο Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο και στην Πλ. Καμπάνας. Ουσιαστικά, με το που ακούστηκε το “ανάστα ο Θεός”, αρχικά έπεσαν οι πρώτοι μπότηδες από το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα και αμέσως μετά μικροί και μεγάλοι συνέχισαν το σπάσιμο από την εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. 

Ακολούθως και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας”, ο κόσμος κατευθύνθηκε προς την πλ. Καμπάνας, όπου οι Κεφαλλονίτες κανταδόροι συμπλήρωσαν μουσικά την εκδήλωση, ενώ και το Λύκειο Ελληνίδων χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Το “παρών” έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Παναγής δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ  Άγγελος Κωνσταντάκης, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κεκάτος και Ηλίας Κουρκουμέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Παπαδάτος και Νίκος Ανουσάκης και άλλοι.

Αξίζουν συγχαρητήρια για την οργάνωση και την όλη προετοιμασία όχι μόνο στην ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλλονιάς, αλλά και στους καταστηματάρχες του Λιθοστρώτου, ειδικά του Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς και στο Λύκειο Ελληνίδων -παράρτημα Αργοστολίου για την εξαιρετική παρουσίαση και την συνολικότερη συμβολή του στις εκδηλώσεις.