Η ΠΕΔΙΝ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων Κέρκυρας και Παξών
Πολιτική
05/06/2018 | 19:09

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων συνήλθε κατεπειγόντως σήμερα, Δευτέρα  4 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ-ΙΝ  στην Κέρκυρα, ύστερα από την με αρ. πρωτ. 338/01-06-2018, πρόσκληση του Προέδρου της κου Αλέξανδρου Παρίση, Δήμαρχου Κεφαλλονιάς, η οποία επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν   τα δεκατέσσερα (14) από τα δεκαπέντε (15) μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ:

Παρόντες:

 1. Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος, Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
 2. Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, Αντιπρόεδρος, Δημοτική Σύμβουλος Κέρκυρας
 3. Κωνσταντίνος Νικολούζος, Δήμαρχος Κέρκυρας
 4. Παύλος Κολοκοτσάς, Δήμαρχος Ζακύνθου
 5. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, Δήμαρχος Λευκάδας
 6. Διονύσιος Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης
 7. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Δήμαρχος Παξών
 8. Παύλος Δάγλας, Δήμαρχος Μεγανησίου
 9. Γιώργος Ραιδεστινός, Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας
 10. Αντώνιος Αντίοχος-Μπαλιακράς, Αντιδήμαρχος Ζακύνθου
 11. Αθανάσιος Περδικάρης, Αντιδήμαρχος Λευκάδας
 12. Γεώργιος Μάμαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας
 13. Γεράσιμος Δημητράτος, Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς
 14. Διονύσης Αραβαντινός, Γραμματέας, Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς

            Απόντες:

 1. Βασίλειος Αρμενιάκος, Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας    

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κος Αλέξανδρος Παρίσης δίνει το λόγο στην κα Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ-ΙΝ και Δημοτική Σύμβουλο Κέρκυρας, η οποία ενημερώνει τα μέλη ως εξής: Οι  Δήμοι της  Κέρκυρας και των Παξών έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στην αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Υπάρχει ορατός πλέον κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό θα πρέπει όλα τα συναρμόδια υπουργεία να βοηθήσουν και να συνδράμουν άμεσα την εξαιρετικά δύσκολη αυτή κατάσταση. Έχω αποστείλει  σχετική επιστολή και προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Πατούλη, ζητώντας τη συνδρομή του, κυρίως όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή που είναι απαραίτητη για να γίνει ταχεία αποκομιδή των απορριμμάτων, μέχρι να εξευρεθεί λύση. Θα πρέπει και το ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ να εκφράσει τη συμπαράστασή  του στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Κέρκυρας και των Παξών και να πιέσει με κάθε τρόπο για την επίλυση του προβλήματος.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και στη συνέχεια τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

ομόφωνα αποφασίζουν

 • Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων συναισθανόμενοι την επείγουσα κατάσταση και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, στον οποίο έχουν περιέλθει οι Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών, λόγω του αδιεξόδου στην αποκομιδή και τη διαχείριση  των απορριμμάτων και του επακόλουθου γεγονότος, ότι υπάρχουν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους και τους οικισμούς, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους  Δήμους και τους κατοίκους της Κέρκυρας και των Παξών, που δοκιμάζονται εν μέσω μάλιστα της τουριστικής σεζόν.
 • Η ΠΕΔ-ΙΝ ενώνει τη φωνή της με την  κραυγή αγωνίας και έκκλησης για βοήθεια από τα συναρμόδια Υπουργεία και ζητά να συνδράμουν στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή κατάσταση. Ζητά από την ΚΕΔΕ να πιέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και να συνδράμει τη προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου να μπορέσει όσο το δυνατόν συντομότερα να επανέλθει η ομαλότητα και να αποφευχθεί η απειλή της δημόσιας υγείας.
 • Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΕΔ-ΙΝ, εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο Δήμαρχο Κέρκυρας και στη Δημοτική Αρχή, μπροστά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θεωρεί ότι τα σοβαρά προβλήματα του τόπου δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τη συνεργασία  με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό: 5-1/04.06.2018

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ – ΙΝ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΔ – ΙΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλλονιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia