Γράφει ο Βαγγέλης Κεκάτος
Η «ουσία» της Πολιτικής
Πολιτική
01/06/2017 | 22:01

(….αφιερωμένο στη Μνήμη του Αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη)

«Χαμήλωνες για να μου επιτρέψεις να ψηλώσω», είπε με συγκίνηση στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, ο γιος στον Πατέρα την κορυφαία στιγμή του «αποχωρισμού» και ίσως  αυτές οι  λίγες λέξεις,  που απευθύνονται  από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκο Μητσοτάκη  στον πρώην Πρωθυπουργό της Χώρας μας, να περικλείουν την «ουσία» της Πολιτικής συμπεριφοράς , είτε αυτή εκφράζεται σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο, είτε σε Κοινωνικό , είτε ακόμα και μέσα στην ίδια την Οικογένεια.

Ίσως η «ουσία» της Πολιτικής να είναι αυτό ακριβώς το σημείο, που ο έχων τη «γνώση», το «Αξίωμα», την «εμπειρία», «σκύβει» από πάνω σου, όσο «μικρός και αν είσαι», σε «ακούει», σε «καθοδηγεί», σου «δίνει το χέρι» και όχι μόνο σου επιτρέπει να «ψηλώσεις» αλλά ταυτόχρονα κάνει και ό,τι είναι δυνατόν να σε «στηρίξει», να σε «ενθαρρύνει» και να απολαύσει τέλος  «μαζί με εσένα» τους καρπούς της «προσπάθειας».

Προσωπικά, είχα τη μεγάλη τιμή  να γνωρίζω τόσο την Αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη , όσο και τον Αείμνηστο Πρόεδρο, την άπλετη υποστήριξη του οποίου είχα τόσο ως Διοικητής και  των δύο Νοσοκομείων του Νησιού μας, όσο και ως Πολιτικό πρόσωπο.

Όσα και να αναφέρει κανείς για τον Πρόεδρο είναι «λίγα» και η σύγχρονη ιστορία της Χώρας μας είναι βέβαιο ότι του επιφυλάσσει ξεχωριστή θέση, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα σταθώ όμως σε μία πρόσφατη επικοινωνία μας, που είναι ενδεικτική όχι μόνο του πως αντιλαμβάνεται ένας κορυφαίος διεθνής Πολιτικός παράγοντας τη «ρομαντική προσπάθεια» ενός Α/Δημάρχου από ένα Νησί, αλλά κυρίως τη δια βίου, με την ουσιαστική έννοια του όρου, Αποστολή του.

Τον Ιούλιο του 2016 είχα ολοκληρώσει με το Δήμαρχο κ.Αλέξανδρο Παρίση και τους Συνεργάτες μας την Πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δημιουργία και καθιέρωση  ενός νέου Πολιτιστικού Θεσμού , του European Island of Culture.

Σκέφθηκα  όμως, ότι θα ήταν πολλαπλώς χρήσιμη η άποψη και ενδεχομένως η υποστήριξη του όλου εγχειρήματος από μία Προσωπικότητα, που το κύρος της θα εγγυόταν την «ουσία» του project για την περαιτέρω ενίσχυση του Πολιτιστικού profile της Ευρωπαϊκής Νησιωτικότητας.

Την «έγγραφη υποστήριξη» του τ.Πρωθυπουργού  την επισυνάπτω στο παρόν κείμενο, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού για έναν ξεχωριστό Άνθρωπο, που επέλεξε για την Τελευταία του Κατοικία το «σεμνό και ταπεινό» Κοιμητήριο του Χωριού του,  με τη βεβαιότητα ότι ποτέ «δεν φεύγεις» όταν για Κατοικία σου επιλέγεις τις «καρδιές των συν-Ανθρώπων σου», που όπως φάνηκε και στην Εξόδιο Ακολουθία και άπειρες είναι και από όλο το Πολιτικό Φάσμα του πολύτιμου για τη Χώρα μας «Δημοκρατικού Τόξου».

Αιωνία σου η Μνήμη, αγαπημένε μας Πρόεδρε !

Ευάγγελος Κεκάτος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer