Η Ορειβατική Λέσχη πήγε Μετέωρα [εικόνες]
Life
19/10/2021 | 11:53

Εξόρμηση της Ορειβατικής Λέσχης για περπάτημα στο όρος ΚΟΖΙΑΚΑ και πεζοπορία στα ΜΕΤΕΩΡΑ στις 15-16-17 Οκτωβρίου 2021

Την Παρασκευή το απόγευμα φτάσαμε στο υπέροχο χωριό Ελάτη που μας φιλοξένησε σε ενα γεμάτο θαλπωρή ξενώνα μας επέτρεψε να γνωρίσουμε τις τοπικές γεύσεις και να ξεκουραστούμε πριν την περιηγητική μας περιπέτεια .

Η πεζοπορία μας ξεκίνησε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου από τα Περτουλιώτικα λιβάδια, αρχικά από το δασικό δρόμο και στη συνέχεια ανεβήκαμε το άρτια σηματοδοτημένο μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο . Ο Κόζιακας, Κερκέτιον όρος σύμφωνα με τους αρχαίους, είναι γνωστός για την χλωρίδα και την πανίδα του. Γνωστό και ως βουνό του Ασκληπιού, όπου μάζευε βότανα για την παρασκευή φαρμάκων. Πρόκειται για ένα βουνό κυρίως με έλατα, δασωμένο στην μεγαλύτερη έκταση του , με τις υπέροχες κίτρινο-μωβ αποχρώσεις του φθινοπώρου που απολαύσαμε μόνο διασχίζοντας το, επειδή η ομίχλη μας περιόριζε τη θέα σε ελάχιστα μόλις μέτρα.

Η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα το έδαφος του μονοπατιού να είναι λασπώδες και να απαιτεί μεγάλη προσοχή από τους πεζοπόρους. Με παρέα λοιπόν τη πυκνή ομίχλη και μοναδική μουσική το θρόισμα των φύλλων που συχνά ενισχυόταν από τη ροή του τρεχούμενου νερού κάναμε γνωριμία για πρώτη φορά υπό αντίξοες συνθήκες με το θεσσαλικό βουνό. Η κάθε ανάβαση μας οδηγούσε σε λιβάδι οπτική όαση για τα μάτια, αλλά και το σώμα. Τα καταπράσινα λιβάδια, πηγή τροφής για τα τοπικά βοοειδή που αντιδρούσαν στην δική μας παρουσία.

Μετά από τρείς και πλέον ώρες διαδρομής φτάσαμε στο καταφύγιο. Ναι απολαύσαμε την διαδρομή υπερνικώντας πεισματικά τις δυσκολίες, όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν λάβαμε την πλήρη απόλαυση του κόπου μας, αφού η ομίχλη παρέμεινε μέχρι την επιστροφή μας στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου από αγροτικό δρόμο και δια μέσου του δάσους. Διαφορετική και ξεχωριστή εμπειρία, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, ούτε όμως απαγορευτικές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ