Η Οδύσσεια ενός υιοθετημένου: 72χρονος αναζητά μέσω Facebook τις ρίζες του στην Κεφαλονιά
Life
26/10/2021 | 22:05

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Μπρούστερ, σε ανάρτηση του στο Facebook και στη σελίδα «The Eftychia project», που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον εντοπισμό και την επανασύνδεση υιοθετημένων παιδιών με τις ελληνικές τους οικογένειες, οι ρίζες του χάνονται στα Επτάνησα και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά.

Από την στιγμή που τα αποτελέσματα εθνικότητας μέσω της εξέτασης DNA ταυτοποίησαν την ελληνική του καταγωγή, ο 72χρονος Γιώργος Μπρούστερ έχει επιδοθεί σ’ έναν αγώνα ακόμα και μέσα από τα social media, προκειμένου να βρεθεί έστω και τώρα, με την βιολογική του οικογένεια.Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook και στην σελίδα «The Eftychia project» έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον εντοπισμό και την επανασύνδεση υιοθετημένων παιδιών με τις ελληνικές τους οικογένειες, οι ρίζες του χάνονται στα Επτάνησα και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά.

«Ονομάζομαι Γεώργιος Μπρούστερ. Η ιστορία μου μοιάζει με χιλιάδων ελληνόπουλων που υιοθετήθηκαν από τους Αμερικανούς σε μια περίοδο οικονομικού αγώνα και πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα. Οι δικοί μου με εγκατέλειψαν στην εξώπορτα της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Αθήνα το 1949 και με βρήκε η αστυνομία. Μαζί μου είχα ένα σημείωμα που δήλωνε πως είμαι αβάπτιστος και μη εγγεγραμμένος στα μητρώα. Με πήγαν στο Βρεφοκομείο Αθηνών και με βάφτισαν με το όνομα Γεώργιος Κυπριάδης.

ο_Γιωργος_Μπρουστερ_σε_παιδικη_ηλικια
σε_μεγαλυτερη_ηλικιας
σημερα_αναζητα_την_βιολογικη_του_οικογενεια

Από το βρεφοκομείο Αθηνών και σε ηλικία 6 ετών ο Γιώργος Μπρούστερ θα βρεθεί υιοθετημένος στην Τουρκία. «Το 1955, υιοθετήθηκα από τον William και την Georgia Brewster. Επειδή ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός, ζούσαμε στην Άγκυρα της Τουρκίας μέχρι να φύγουμε για τις ΗΠΑ το 1957. Αν και η ζωή μου φέρει πολλά στοιχεία από το κλασικό αμερικανικό όνειρο, ωστόσο ένα μέρος της ήταν πάντα καρφωμένο στις ελληνικές μου ρίζες. Από τα αποτελέσματα της εθνικότητάς μου μέσω DNA, είναι πιθανό οι ελληνικές ρίζες της οικογένειάς μου να βρίσκονται στα Επτάνησα, πιθανώς στην Κεφαλλονιά. Θα ήθελα πολύ να βρω τη βιολογική μου οικογένειά, καθώς αναρωτιέμαι συχνά από πού προέρχομαι, ποιοι είναι οι βιολογικοί γονείς μου κι αν έχω κάποιους συγγενείς που βρίσκονται στην ζωή. Αν πάλι όχι αναρωτιέμαι πραγματικά τι μπορεί να συνέβη στην βιολογική μου οικογένεια. Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα του DNA παρέλαβαν πρόσφατα και οι άνθρωποι του “The Eftychia Project” οι οποίοι καλούν όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους. «Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε ταυτίζεται με αυτήν την ιστορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το The Eftychia Project το συντομότερο δυνατό μέσω ενός μηνύματος προς το γραμματοκιβώτιο στη σελίδα μας στο Facebook ή μέσω email στο theeftychiaproject@gmail.com», καταλήγει.

Πηγή: protothema.gr
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ