Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζόμενων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι
Πολιτική
08/10/2022 | 10:59

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί ολόκληρη η προκήρυξη για την πρόσληψη εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και πάνω από 1.100 εργαζόμενοι, εκ των οποίων και στην Κεφαλονιά, να χάσουν τη δουλειά τους.

Το παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, μιλώντας για εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζόμενων του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μετά από 20 ολόκληρα χρόνια εργασίας και προσφοράς, γιατί με απόφαση του ΣτΕ δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στη μοριοδότησή τους για τον διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Μόνο εκ του πονηρού μπορεί να είναι η ακύρωση του διαγωνισμού λίγο πριν την ανακοίνωση των τελευταίων οριστικών πινάκων, που γεμίζει με ανασφάλεια τους εργαζόμενους για το εργασιακό τους μέλλον, λόγω του ορατού πλέον κινδύνου να μείνουν χωρίς δουλειά.

Το έργο που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στα νησιά μας είναι σπουδαίο και ειδικά στις σημερινές, πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες κρίνεται πραγματικά πολύτιμο.

Την υποκριτική πολιτική της κυβέρνησης που από την μια τιμά την Τρίτη Ηλικία και διατυμπανίζει την ευαισθησία της προς τους ευπαθείς συμπολίτες μας αλλά από την άλλη θέλει να τους στερήσει τις υπηρεσίες έμπειρων κι εξειδικευμένων ανθρώπων, δεν πρέπει και δεν έχουμε την πολυτέλεια ως κοινωνία να την κάνουμε αποδεκτή.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου ταυτόχρονα με την πρόσληψη κι άλλου μόνιμου προσωπικού, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» στα νησιά μας, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.

Αργοστόλι 8 Οκτωβρίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer