Η Μονή του Αγίου Γεράσιμου από ψηλά -Ένα εκπληκτικό βίντεο από drone
Εκκλησία
04/03/2024 | 19:00

Ο Άγιος Γεράσιμος, που γεννήθηκε το 1503 στα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι ο προστάτης άγιος της Κεφαλονιάς. Ο Άγιος Γεράσιμος χειροτονήθηκε μοναχός στο Άγιο Όρος, μετά πήγε στα Ιεροσόλυμα όπου έζησε για 12 χρόνια, πέρασε στην Κρήτη και στη Ζάκυνθο για να φτάσει τελικά στην Κεφαλονιά όπου και πέθανε στις 15 Αυγούστου 1579.

Ανακηρύχθηκε Άγιος το 1622. Τα πρώτα 5 χρόνια στην Κεφαλονιά, ο Άγιος Γεράσιμος έζησε σε μια σπηλιά στη Λάσση. Αυτό το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σήμερα και έχει φυσικό φως της ημέρας και θέα στη θάλασσα. Το 1560, ο Άγιος Γεράσιμος ίδρυσε γυναικείο μοναστήρι στην κοιλάδα των Ομαλών, στην κεντρική Κεφαλονιά, και το ονόμασε Νέα Ιερουσαλήμ . Το μοναστήρι βρίσκεται κάτω από το επιβλητικό όρος Αίνος και κοντά στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα. Σήμερα το μοναστήρι έχει ανακατασκευαστεί.

Είναι ένα επιβλητικό κτίσμα με νεόδμητη εκκλησία. Κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σπηλιά με δύο δωμάτια που παλιά ήταν το σπίτι του Αγίου. Ο μόνος τρόπος πρόσβασης σε αυτό το σπήλαιο είναι από μια μεγάλη τρύπα. Το μοναστήρι θεωρείται ένα από τα πιο ιερά προσκυνήματα της Κεφαλονιάς φιλοξενώντας πλήθος επισκεπτών. Πάνω από τον τάφο και το σπήλαιο του Αγίου έχει χτιστεί εκκλησάκι στον Άγιο Γεράσιμο.

Ο Άγιος είχε φυτέψει και έναν πλάτανο που σώζεται μέχρι σήμερα στο μοναστήρι.

Η ημέρα της εορτής του, στις 16 Αυγούστου, γίνεται μεγαλειώδης λιτανεία για τον εορτασμό του θανάτου του αγίου, στην οποία παρελαύνεται η σαρκοφάγος του και τίθεται κάτω από τον πλάτανο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer