Πιο συγκεκριμένα η συνολική απόφαση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του Δημάρχου έχει ως εξής
Η λύση που μπορεί να δοθεί είναι μόνο πολιτική και απαιτείται η συστράτευση όλων των δυνάμεων
Πολιτική
17/03/2011 | 15:57

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, όπου συζητήθηκε το μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους 59 εργαζόμενους της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

       Όπως είναι γνωστό η εργασιακή τους σχέση με το Δήμο βρίσκεται στον “αέρα”, καθώς δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθούν στον Δήμο Κεφαλλονιάς όπως ορίζει ο “Καλλικράτης”, διότι δεν έχουν νόμιμες συμβάσεις με την Διαδημοτική με ευθύνη των προηγούμενων Διοικήσεων της Διαδημοτικής, οι οποίες δεν μερίμνησαν για τις  διαδικασίες που απαιτούνταν για την μονιμοποίησή τους.

       Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό των εργαζομένων και παρά τις αρνητικές εισηγήσεις των νομικών συμβούλων,  το έγγραφο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Τάσου Αποστολόπουλου και την θέση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης να προχωρήσει άμεσα σε λύση της εργασιακής τους σχέσης, πήρε το ρίσκο να μην κάνει απολύσεις αλλά να γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί κάθε δυνατή λύση προκειμένου οι 59 εργαζόμενοι να μην χάσουν τις δουλειές τους.

      Η λύση που μπορεί να δοθεί είναι μόνο πολιτική και απαιτείται η συστράτευση όλων των δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα αναλάβει να μεταβεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και να απαιτήσει την πολιτική λύση του προβλήματος αλλά και την ενεργοποίηση βουλευτών προκειμένου να κατατεθεί επερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το θέμα των εργαζομένων της Διαδημοτικής.

      Επισημαίνεται πάντως ότι το πρόβλημα επιδέχεται ΜΟΝΟ πολιτική λύση και αυτή πρέπει να προέλθει από το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

 Πιο συγκεκριμένα η συνολική απόφαση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του Δημάρχου έχει ως εξής:

  • Να συσταθούν 59 προσωποπαγείς θέσεις για τους εργαζομένους της Διαδημοτικής
  • Να συσταθεί  διαπαραταξιακή επιτροπή και να διαπραγματευτεί στην Αθήνα με το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα, να διερευνήσει αν η Διαδημοτική μπορεί να παραμείνει με τη παρούσα μορφή.
  • Να προσκληθεί και να έρθει στη Κεφαλονιά ο Υφυπουργός κ. Ντόλιος με παρότρυνση του βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου.
  • Να μην καταγγελθεί η σύμβαση των εργαζομένων της Διαδημοτικής μέχρι να κάνει  η διαπαραταξιακή επιτροπή άμεσα διερευνητικές επαφές, τόσο με το αρμόδιο υπουργείο, όσο και με την ΚΕΔΚΕ αλλά και λοιπούς φορείς και την συνολική ευθύνη επωμίζονται από κοινού το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το παραπάνω πρόβλημα αποτελεί μία από τις πολλές παθογένειες που κληρονομεί ο σημερινός Δήμος Κεφαλλονιάς από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και καλείται να αντιμετωπίσει.

Φώτο: του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου They give a writer more control over the submission process and make everyone’s https://www.writemyessay4me.org/ life easier

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer