Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ακύρωση των αγώνων “Βεργώτεια” στο Αργοστόλι
Αυτοδιοίκηση
25/04/2023 | 22:37

Η ακύρωση της διεξαγωγής του διεθνούς μίτινγκ αγώνων « ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ» λόγω της ακαταλληλότητας του συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», αναδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την επικινδυνότητα και τις τραγικές ελλείψεις των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και όλων των άλλων στο Δήμο Αργοστολίου.

Αυτές οι εγκαταστάσεις χρόνια τώρα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών προεξάρχουσας της σημερινής, έχουν μείνει ασυντήρητες. Όλοι τους, έχοντας βάλλει εδώ και δεκαετίες σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια αλλά και την ανάγκη του λαού και της νεολαίας του Δήμου Αργοστολίου για αθλητισμό και αναψυχή, δεν περιλαμβάνουν στο όραμα της «ανάπτυξής» τους τις σύγχρονες, επαρκείς και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τα αθλητικά σωματεία και ιδιαίτερα η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς με την τόσο εμβληματική της δράση και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των αθλημάτων του στίβου, έχουν από καιρό προβάλλει μια σειρά αιτήματα απαραίτητων επισκευών και νέων κατασκευών για το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής» . Τέτοια είναι η άμεση αλλαγή του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στους διαδρόμους του στίβου και στους χώρους των αλμάτων, η κατασκευή κλειστού χώρου άθλησης για τον στίβο, η προμήθεια εξοπλισμού (άμμος για το σκάμμα του μήκους, εμπόδια, βατήρες εκκίνησης, στρώμα άλματος επικοντώ, βαλβίδα σφαιροβολίας, πίνακες αποτελεσμάτων κ.α), η βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου (κατασκευή σκέπαστρου τουλάχιστον στο κεντρικό κομμάτι των κερκίδων για προστασία από τις καιρικές συνθήκες κλπ).
Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζοντας τα παραπάνω αιτήματα αλλά και έχοντας γενικότερα ως κριτήριο την ανάπτυξη ενός Δωρεάν Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού που θα αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες, απαιτεί, τα παραπάνω αιτήματα να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Παράλληλα απαιτούμε ασφαλείς, επαρκείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε όλη την επικράτεια του δήμου και με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Ιατρούς, προσωπικό καθαριότητας και συντήρησης κ.α.).
Απαιτούμε επίσης και καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία του Δήμου μας να διεκδικήσουν, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές αθλοπαιδιών μπάσκετ – ποδοσφαίρου – πετοσφαίρισης – χειροσφαίρισης – κλειστές αίθουσες γυμναστικής σε όλα τα σχολεία, αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου επανδρωμένες με φύλακες, γιατρούς και όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με κατάργηση σε αυτές, κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer