Η «ξεχασμένη» επιδότηση που μπορεί να σας δώσει 52 ευρώ παραπάνω το μήνα
Οικονομία
26/02/2024 | 16:23

Μία «ξεχασμένη» επιδότηση σε παλιά εγκύκλιο, δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να αυξήσει τον μισθό του κατά 52 ευρώ το μήνα.

Αυτό αποκαλύπτει το λογιστικό γραφείο της Μαριάννας Νίκα, με σχετική ανάρτηση στο TikTok, όπου εξηγεί το πώς αυτή προκύπτει.

Όπως αναφέρει, υπάρχει μία «ξεχασμένη» επιδότηση εργατικής εισφοράς, ένα «παραθυράκι» του νόμου υπέρ των επιχειρήσεων, που λέει: «σε εργαζόμενο που αμοίβεται με τον βασικό μισθό, ο οποίος όμως δεν δουλεύει σε επισιτιστικό γιατί τα επισιτιστικά καταστήματα έχουν δική τους σύμβαση, αυτοί που είναι δηλαδή με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Μπορούμε ένα μέρος που θα έδινε η επιχείρηση στο ΙΚΑ, να τα δώσει στον εργαζόμενο. Δηλαδή υπάρχει μία εισφορά 6,67% που αντί να δίνει τις κρατήσεις στο ΙΚΑ, θα τις δώσει στον εργαζόμενο. Αυτό αναλογεί περίπου σε 52 ευρώ το μήνα. Οπότε κόβουμε από το ΙΚΑ και το δίνουμε στον εργαζόμενο».

Για την επιχείρηση το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο εξηγεί η λογίστρια αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να παίρνει 52 ευρώ παραπάνω.

«Είναι μία πολύ παλιά εγκύκλιος την οποία εμείς χρησιμοποιούμε και βοηθάμε. Δεν αυξάνουμε το κόστος της επιχείρησης αλλά αυξάνουμε το ποσό που λαμβάνει ο εργαζόμενος οπότε ικανοποιούμε και τις δύο πλευρές», καταλήγει.

Πηγή: reader.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer