Η Κεφαλονιά τίμησε του Τρεις Ιεράρχες -Σημαντική εκδήλωση στο θέατρο “Κέφαλος” [εικόνες]
Εκκλησία
31/01/2023 | 08:41

Με μία εξαιρετική σε περιεχόμενο και κατανόηση ομιλία τιμήθηκαν χθες το απόγευμα οι Τρεις Ιεράρχες από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, ανήμερα της εορτής τους, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτος.
Ο σπουδαίος καθηγητής στην ομιλία του παρουσίασε στοιχεία για το έργο των Μεγάλου Βασιλείου, Ιωάννη Χρυσοστόμου και Γρηγόρη Ναζιανζηνού, αποδεικνύοντας ότι ήταν πάνω από όλα «άνθρωποι» με πίστη στις αξίες του διαλόγου και της ισότητας, με αγάπη στους νέους ανθρώπους και πρωτοποριακές ιδέες παιδαγωγικής που ακόμη και σήμερα έχουν να μας διδάξουν πολλά.

Στην εκδήλωση διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, το δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον αντιδήμαρχο Αργοστολίου Γιώργο Τσιλιμιδό, τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργο Αλεξανδράτο, τον περιφερειακό σύμβουλο Σωτήρη Κουρή, το δημοτικό σύμβουλο Άγγελο Κωνσταντάκη, την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά, καθηγητές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου κ.α.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia είναι του Neil Jackson.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer