Η Κεφαλονιά τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες -Σημαντική εκδήλωση στο θέατρο “Κέφαλος” [εικόνες]
Εκκλησία
30/01/2024 | 22:27

Με μία εξαιρετική σε περιεχόμενο και κατανόηση ομιλία τιμήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι Τρεις Ιεράρχες από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, ανήμερα της εορτής τους, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα Χριστίνα Τσαγγαράτου- Βαλσάμου, πρώην Διευθύντρια τοῦ Γενικοῦ Λυκείου Ληξουρίου και Πρόεδρος του ιδρύματος: «Μονάδα φροντίδας Ἠλικιωμένων – Φιλανθρωπικά Ἱδρύματα Ληξουρίου» η οποία μίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες ὡς Προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας, αποδεικνύοντας ότι ήταν πάνω από όλα «άνθρωποι» με πίστη στις αξίες του διαλόγου και της ισότητας, με αγάπη στους νέους ανθρώπους και πρωτοποριακές ιδέες παιδαγωγικής που ακόμη και σήμερα έχουν να μας διδάξουν πολλά.

Η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης Χριστίνα Τσαγγαράτου- Βαλσάμου μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δημήτριο

Από την άλλη, η κα Ζαφειρώ Τσοκαναρίδου, Διευθύντρια 2ου Δημοτικοῦ Σχολείου Ἀργοστολίου, μίλησε για την προφητικότητα του Παιδαγωγικοῦ λόγου τωνΤριῶν Ιεραρχών, ἀναφορικά μέ τήν σύγχρονη συμπεριληπτική καί ἀπελευθερωτική ἐκπαίδευση.

Την εκδήλωση «έντυσαν» οι μαθητές, του 2ου δημοτικού σχολείου Αργοστολίου, με τραγούδια αλλά και απαγγελίες, αφιερωμένα στους Τρεις Ιεράρχες.

Στην εκδήλωση διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Αλεξανδράτο, τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιλτιάδη Μελισσά, το δημοτικό σύμβουλο Άγγελο Κωνσταντάκη, την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά, τον καθολικό ιερέα π. Σιμονέλ, καθηγητές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, αρκετούς ιερείς κ.α.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer