Χρόνια πολλά
Η Κεφαλονιά τίμησε τον πολύτιμο της θησαυρό-Πλήθος κόσμου στον Άγιο Γεράσιμο στα Ομαλά [εικόνες]
Εκκλησία
16/08/2019 | 16:39

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε και εφέτος, η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.
Στην Ακολουθία του Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης πρώην Κιτίου κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του οικείου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Το θείο λόγο εκήρηξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωντανή παρουσία του Αγίου Γερασίμου ανάμεσά μας λόγω της αφθαρσίας του σώματος του αλλά και στο γεγονός της ταπεινώσεως την οποία είχε ο Άγιος στη βιώτη του και κατόρθωσε το παράδεισο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπή λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου να παιανίζει στην λατρευτική πομπή. Ακολουθούσε το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύλλογος «Βάλσαμος» ντυμένος με παραδοσιακές φορεσιές, η εκκλησιαστική χορωδία του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου καθώς και πλήθος πιστών που από νωρίς είχαν κατακλύσει την κοιλάδα των Ομαλών.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής του νομού Παναγής Καππάτος, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος,  ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Σπύρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.

Επίσης παρέστησαν η νέα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο νέος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Κουρής και Σταύρος Τραυλός, τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων κ.ά.

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!

Οι φωτογραφίες είναι της Φωτεινής Μαραβέγια.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer