200 χρόνια από την Επανάσταση
Η Κεφαλονιά τίμησε τον Κωνσταντίνο Μεταξά -Επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο του Δραπάνου [εικόνες]
Κοινωνία
24/03/2021 | 19:18

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Ο Κωνσταντίνος Μεταξάς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Κεφαλλονίτες αγωνιστές στην επανάσταση του 1821

Με τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην Κωνσταντίνου Μεταξά, ενός μεγάλου Κεφαλλονίτη αγωνιστή, ο οποίος άφησε το σημάδι του στην Ελληνική επανάσταση του 1821, που οδήγησε στην Εθνική Παλιγγενεσία.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του, το οποίο δεσπόζει στο Νεκροταφείο Αργοστολίου στο Δράπανο την Τετάρτη 24 Μαρτίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου.
Ανάμεσα στις παρευρισκόμενους ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός,ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμηδός,ο Διευθυντής Αβαθμιας εκπαίδευσης Γεράσιμος Κοκκόσης, η πρόεδρος του παραρτήματος Αργοστολίου του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρος Αλυσανδράτος.
Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων.
Λόγω των μέτρων περιορισμού ένεκα της πανδημίας δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητών.

Ο Κωνσταντίνος Μεταξάς υπήρξε Κεφαλλονίτης αγωνιστής στην επανάσταση του 1821. Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και ως επικεφαλής 360 Κεφαλλήνων μαζί με τον αδερφό του Ανδρέα πήρε μέρος και διακρίθηκε στη μάχη του Λάλα που έγινε στις 13 Ιουνίου 1821. Παράλληλα, συμμετείχε στην πολιορκία της Πάτρας και αργότερα σ’ αυτή του Αιτωλικού ενώ το 1826 του ανατέθηκε η φρούρηση του Παλαμηδίου.

Οι εικόνες είναι του Μίμη Πολλάτου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer