Η Κεφαλονιά θυμήθηκε τους σεισμούς του 1953 σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Αργοστόλι [εικόνες]
Κοινωνία
02/08/2026 | 13:14

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος», στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων στο Αργοστόλι, η εκδήλωση του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας» με θέμα: «Η Κεφαλονιά στο πέρασμα του Χρόνου μετά τους Σεισμούς του 1953».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας, φιλόλογος και διδάκτωρ Ιστορίας κ. Πέτρος Πετράτος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα αναδεικνύοντας πτυχές της ιστορικής πορείας και της ανασυγκρότησης της Κεφαλονιάς μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου «Ρόιδο», το οποίο παρουσίασε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής, καθώς και ο σύμβουλος του Δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα Πολιτισμού κ. Βίκτωρας Ρουχωτάς.

Φωτό -κείμενο // Facebook Δήμος Αργοστολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ