Εξαιρετικό αφιέρωμά
Η Κεφαλονιά και τα Πουλάτα, στο περιοδικό Traveller του National Geographic!
Τουρισμός
08/03/2020 | 17:22

Οι παραδόσεις αναβλύζουν σε αυτό το νησί του Ιονίου, όπως ακριβώς τα ελαιόδενδρα ξεπηδούν μέσα από τα βράχια και πλαισιώνουν τις θρυλικές παραλίες του… Βοσκοί, τυροκόμοι και ελαιουργοί εξασκούν την αρχαία τους τέχνη στην ύπαιθρο… Ψαράδες πωλούν την ψαριά τους στις προκυμαίες των ήσυχων παραθαλάσσιων πόλεων… Η Κεφαλλονιά είναι ένας μαγευτικός τόπος δεμένος με τον παρελθόν, που προσφέρει μια γεύση πραγματικής νησιώτικης ζωής!

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά το εξαιρετικό αφιέρωμά της στην Κεφαλλονιά, η Βρετανική έκδοση του περιοδικού «National Geographic Traveller» στο τεύχος Απριλίου που μόλις κυκλοφόρησε και φροντίσαμε να αποκτήσουμε στην ηλεκτρονική του μορφή.

Οι υπέροχες φωτογραφίες, αλλά και τα κείμενα είναι του διεθνούς φήμης φωτογράφου και συγγραφέα Jeremy Flint, ο οποίος είχε ταξιδέψει πριν από λίγες εβδομάδες στο νησί μας ώστε να συλλέξει το υλικό για το αφιέρωμα. Μάλιστα ο κ. Flint επισκέφτηκε και τα Πουλάτα, μεταφέροντας στους αναγνώστες του περιοδικού, εικόνες από την καθημερινότητα στο χωριό μας. Ειδικότερα, βρέθηκε στην κτηνοτροφική εγκατάσταση του συγχωριανού μας Παναγιώτη Τουλάτου τον οποίο και φωτογράφισε επί το έργο, θέλοντας με αυτόν το τρόπο να επισημάνει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν διαχρονικά η κτηνοτροφία και η τυροκομία στον τόπο μας. Στις σελίδες του περιοδικού γίνεται επίσης αναφορά στην ελαιοκομία, στην αμπελουργία και στην αλιεία, που αιώνες τώρα διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην αγροτική μας οικονομία.

Πρόκειται για ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα στην Κεφαλλονιά της παράδοσης, του μόχθου αλλά και της ήρεμης ζωής στις πόλεις και στα χωριά μας. Βέβαια δεν παραλείπονται οι αναφορές, συνοδευόμενες από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, στις απίστευτες φυσικές καλλονές του ειδυλλιακού, όπως χαρακτηρίζεται από τον συντάκτη, νησιού μας. Συγκεκριμένα προβάλλονται τα δύο κορυφαία και πλέον φωτογραφημένα αξιοθέατα μας και δη το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης και η παραλία του Μύρτου, που αμφότερα υπάγονται διοικητικά στον Δήμο Σάμης.

Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά το «National Geographic Traveller» και προσωπικά τον κ. Jeremy Flint για την προβολή της Κεφαλλονιάς αλλά και του χωριού μας, στο πολυπληθές αναγνωστικό κοινό ενός εκ των κορυφαίων ταξιδιωτικών περιοδικών του πλανήτη!

https://pocketmags.com/national-geographic-traveller-magazine

Πηγή: poulatakefalonias.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer