Η Κεφαλονιά για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο EUSAIR Φόρουμ
Τουρισμός
15/05/2017 | 09:45

Στα Ιωάννινα βρέθηκε στις 11 και 12 Μαΐου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Κεφαλλονιάς, στο 2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR). Η Κεφαλονιά έτσι έδωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά «το παρών» στο συγκεκριμένο φόρουμ, ενώ η πρώτη ήταν πέρυσι στο Dubrovnik της Κροατίας.

Οι εκδηλώσεις του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Hotel du Lac και συμμετείχαν οι εθνικές αρχές και των οχτώ χωρών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, δηλαδή Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία. Επίσης, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι διήμερες εκδηλώσεις έδωσαν τη δυνατότητα σε επιχειρηματικούς και ερευνητικούς οργανισμούς, καθώς και σε φορείς τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης από τις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνείς συνεργασίες.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περιφερειακούς φορείς σχετικά με πολιτικές, προγράμματα και δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Οι βασικοί θεματικοί τομείς, τέλος, που απασχόλησαν το φόρουμ ήταν οι θαλάσσιες τεχνολογίες, οι υδατοκαλλιέργειες, τρόφιμα και ποτά, οι θαλάσσιες μεταφορές και υπηρεσίες, το θαλάσσιο περιβάλλον και ο τουρισμός.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer