Η Κεφαλονιά ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς [εικόνες]
e Gastronomie
24/09/2023 | 11:30

Και τι να πρωτοδιαλέξεις όταν οραματίζεσαι ταξίδι σε έναν ελληνικό προορισμό για τις διακοπές σου. Η Ελλάδα δεν φημίζεται, ωστόσο, μόνο για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, αλλά και για τις υπέροχες γεύσεις που κρύβει κάθε τόπος της, με μοναδικές αισθήσεις να ξυπνούν μέσα σου από την πρώτη κιόλας δοκιμή!

Γι’ αυτό, λοιπόν, σου προτείνουμε «γευστικούς παραδείσους» της χώρας, οι οποίοι θα σε φέρουν σε επαφή με τις πρώτες ύλες του τόπου και θα μεταφερθείς σε ένα ταξίδι αισθήσεων. Οι Έλληνες, εξάλλου, είμαστε καλοφαγάδες, οπότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά στους προορισμούς που αφήνουν το γευστικό τους στίγμα!

 

1. Κέρκυρα:

Η κοσμοπολίτη Κέρκυρα δεν είναι μόνο αρχόντισσα σε ομορφιά, λόγω των ξεχωριστών καντουνιών, φρουρίων, παλατιών και παραλιών, αλλά και σε γεύσεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την περίφημη κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκορα, το γευστικό σοφρίτο με μοσχαρίσιο κρέας και την παραδοσιακή ψαρόσουπα, το γνωστό «μπουρδέτο». Οι γευστικές εντάσεις που συνδυάζονται τόσο αρμονικά θα σε μαγέψουν και θα εντάξεις το νησί στους must προορισμούς. Ακόμη, αξιοσημείωτα τοπικά προϊόντα είναι το κουμκουάτ, είδος λικέρ που μπορείς να το βρεις και σε γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, την τσιτσιμπύρα, τις συκομαΐδες και τα γλυκίσματα μάντολες και μαντολάτο. Η μοναδικότητα της κερκυραϊκής γαστρονομίας έγκειται και στον συνδυασμό ιταλικών στοιχείων με ελληνικά ντόπια προϊόντα της κερκυραϊκής γης. Μπορείς να δοκιμάσεις τις αυθεντικές τοπικές γεύσεις στην παλαιά πόλη, στις Μπενίτσες, στον κόλπο της Γαρίτσας και στο χωριό Κυνοπιάστες.

2. Κεφαλονιά:

Στην Κεφαλονιά, το ξεχωριστό αυτό νησί του Ιονίου με τις φυσικές ομορφιές, θα συναντήσεις μια πλούσια γαστρονομική παράδοση. Πίτες, χόρτα και κρεατικά χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή κουζίνα της Κεφαλονιάς, ενώ ξακουστή είναι η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα. Ξεχωριστά κεφαλονίτικα πιάτα είναι τα χορταρικά τσιγαρίδια, η αλιάδα, το σοφιγάδο και το προκάδο, τα οποία αξίζει να συνοδεύσεις με τα τοπικά κρασιά Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και Μοσχάτο.

3. Σαντορίνη:

Στη μαγευτική Σαντορίνη θα συναντήσεις μια «έκρηξη» γεύσεων. Το μοναδικό αυτό νησί με τα κατάλευκα σοκάκια και τα σπιτάκια στα βράχια που ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο, το εκθαμβωτικό ηλιοβασίλεμα της Οίας και το ηφαίστειό της, διαθέτει παραδοσιακή κουζίνα που θα ικανοποιήσει στο μέγιστο τον ουρανίσκο σου. Χαρακτηριστικό της σαντορινιάς κουζίνας αποτελεί η φάβα με τη βελούδινη και γλυκιά της γεύση. Μπορείς να τη δοκιμάσεις σε διάφορες παραλλαγές, αφού συνδυάζεται και με ψάρια, κρέατα και θαλασσινά. Επιπλέον, αξιοσημείωτο της θηραϊκής γης είναι η ποικιλία τοπικών λαχανικών που απογειώνουν την παραδοσιακή κουζίνα, όπως είναι οι λευκές μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κεφτέδες, με όποιο υλικό προτιμάς, όπως ντοματοκεφτέδες και χορτοκεφτέδες, ενώ θα μαγευτείς από τις διάφορες ποικιλίες κρασιών που παράγονται στο νησί όπως Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο και το Βινσάντο, ένα γλυκό κρασί με ιδιαίτερο άρωμα.

Πηγή: fellhellas.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ