Η Κεφαλονιά ανακηρύσσεται ο τρίτος πιο γραφικός προορισμός για οδήγηση στον κόσμο
Τουρισμός
13/06/2024 | 11:21

Με τους ηλιόλουστους καλοκαιρινούς μήνες να ενθαρρύνουν την ευκαιρία για να εξερευνήσετε τις τέσσερις γωνίες του κόσμου, η οδήγηση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε περισσότερες από τις φυσικές ομορφιές του. Έτσι, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων DiscoverCars.com διεξήγαγε έρευνα σε μια λίστα με τους 20 κορυφαίους πιο γραφικούς προορισμούς οδήγησης στην Ευρώπη.

Η κατάταξη αυτή δημιουργήθηκε για 4η φορά φέτος αναλύοντας 250.000+ κριτικές από τους πελάτες της. Μόνο οι πόλεις με το υψηλότερο σύνολο από κάθε χώρα και τοποθεσίες που είχαν συνολικά περισσότερες από 500 κριτικές συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε η λίστα των 20 κορυφαίων για το 2024.

Η Κεφαλονιά κατέλαβε την τρίτη θέση, με 728 παραθεριστές να βαθμολογούν με ένα μέσο όρο 9.13 για γραφικές διαδρομές. Η δημοτικότητα του νησιού το πήρε από τον όγδοο πιο γραφικό προορισμό για οδήγηση στον κόσμο το 2023, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων το 2024.

Μιλώντας για τα ευρήματα, ο Aleksandrs Buraks, Επικεφαλής Ανάπτυξης στο DiscoverCars.com, σχολιάζει:

“Η Κεφαλονιά είναι ένα πανέμορφο νησί που έχει τόσα πολλά να προσφέρει! Ένας Μεσογειακός παράδεισος, που συνδυάζει τον υπέροχο καιρό και την υπέροχη θέα του. Από τις φημισμένες παραλίες έως τις γραφικές ακτές, η εξερεύνηση του νησιού με το αυτοκίνητο είναι κάτι που πρέπει να κάνετε όταν μπορέσετε να ταξιδέψετε με τον δικό σας ρυθμό από την άνεση του δικού σας οχήματος.

“Χάρη στους ανθρώπους που έχουν πάει στην Κεφαλονιά- που είδαν τα αξιοθέατά της, κι έζησαν την εμπειρία – δεν υπάρχουν πιο αληθινοί ή καλύτεροι κριτές από τις εκατοντάδες κριτικές από τις οποίες συντάσσονται αυτή η έρευνα και η κατάταξη. Και μην βασίζεστε στο δικό μας λόγο – τα ευρήματα και οι προτάσεις μιλούν από μόνα τους.”

Το DiscoverCars.com περιέγραψε επίσης μερικές από τις γραφικές διαδρομές για οδήγηση της Κεφαλονιάς, όπως η εξερεύνηση του λιμανιού του Αργοστολίου και του σπηλαίου της Μελισσάνης με το αυτοκίνητο – και οι δύο ιδανικές οικογενειακές εξορμήσεις για να ανακαλύψετε τι προσφέρουν αυτοί οι μαγευτικοί προορισμοί.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Hobart, Αυστραλία. Η πρωτεύουσα της Τασμανίας ηγήθηκε του γραφήματος με έναν εκπληκτικά υψηλό μέσο όρο 9,25, ο οποίος δόθηκε από 1.189 κριτικούς.

Στη συνέχεια, το Funchal της Πορτογαλίας ήρθε δεύτερο με πολύ υψηλή βαθμολογία 9,19. Αυτή δόθηκε από 618 κριτικούς. Η Ponta Delgada των Αζορών κατέλαβε την τέταρτη θέση. Εξασφάλισε μέσο όρο 9,09 από 4.623 χρήστες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer