Η Κατερίνα Μοθωναίου για το πρόστιμο του ΥΠΕΝ στον ΦΟΔΣΑ για την Παλλοστή [ηχητικό]
Αυτοδιοίκηση
08/02/2023 | 12:11

Απαντήσεις στο ζήτημα του προστίμου που επιβλήθηκε στο ΦΟΔΣΑ από τους Επιθεωρητές του ΥΠΕΝ λόγω της κατάσταση που επικρατούσε στον ΧΥΤΑ στην Παλλοστή έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Κατερίνα Μοθωναίου μιλώντας στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Η κα Μοθωναίου διευκρίνισε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε αφορούσε την κατάσταση η οποία επικρατούσε στην χωματερή της Παλλοστής όταν την ανέλαβε ο νέος φορέας και ήταν πραγματικά άθλια. Αυτό σε συνδυασμό με τις φωτιές που μπήκαν στο χώρο δημιούργησαν μια κατάσταση εξαιρετικά δυσχερής ή και μη διαχειρίσιμη ακόμα. Τότε ήρθε ο έλεγχος το 2021 ο οποίος και έβαλε το πρόστιμο.
Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή να γίνει ο έλεγχος, πριν προλάβει ο νέος φορέας, που μόλις είχε αναλάβει την διαχείριση του χώρου να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες και φυσικά είναι τουλάχιστον προκλητικό να εγκαλείται η Περιφερειακή αρχή από την παράταξη της ΑΝΑΣΑ που γνώριζε ότι μέχρι τότε τη διαχείριση δεν την είχε ο ΦΟΔΣΑ. Τόνισε ότι οι μέχρι τότε διαχειριστές του ΧΥΤΑ δεν φαίνεται να είχαν κάνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση στο χώρο αυτό.
Σε κάθε περίπτωση η Παλλοστή αυτή την στιγμή λειτουργεί μια χαρά, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιδιόρθωση των ζημιών και ό,τι χρειάζεται για να λειτουργεί όπως πρέπει.

Τέλος, η κα Μοθωναίου κατέστησε σαφές ότι θα εξαντλήσει η Περιφέρεια όλα τα ένδικα μέσα κατά του εν λόγω προστίμου, τονίζοντας ότι ο νέος φορέας δεν προλάβαινε να κάνει κάποια ενέργεια για την βελτίωση της κατάστασης την οποία είχε μόλις “κληρονομήσει”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer