Με ελληνική σημαία το σημερινό doodle
Η Google τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Life
25/03/2021 | 17:56

Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το σημερινό doodle της Google, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, η Google τιμά την Εθνική Επέτειο, με μια ελληνική σημαία στο doodle το οποίο είναι και στα χρώματα της γαλανόλευκης.

“Χαρούμενη 25η Μαρτίου, Ελλάδα!”

Στο σχετικό κείμενο η Google αναφέρει:

“Το σημερινό Doodle τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, κατά την οποία το έθνος ξεκίνησε την εκστρατεία του για ανεξαρτησία ενάντια σε τέσσερις αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας.

Η φετινή 25η Μαρτίου αποτελεί τη 200ή επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης – ενός αγώνα για κυριαρχία που κορυφώθηκε όταν ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Μέσω του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου του 1830, η Ελλάδα αναγνωρίστηκε επίσημα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.

Προς τιμήν αυτής της ημέρας, η γαλανόλευκη ελληνική σημαία, που απεικονίζεται στο Doodle, κυματίζει αγέρωχη ως σύμβολο ελευθερίας και αλληλεγγύης. Σήμερα, η ιστορία, η απελευθέρωση και η εξέλιξη της χώρας κατά τα τελευταία 200 χρόνια τιμάται με εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia