Η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
Πολιτισμός
20/06/2024 | 16:59

Η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης (Ληξουρίου), ο αρχαιότερος ελληνικός μουσικοεκπαιδευτικός θεσμός, συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στους εορτασμούς της 21ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Η Φιλαρμονική Σχολή, από το 2017, καθιέρωσε όπως αυτή τη γιορτή , ανατίθεται στους μικρούς μαθητές της Φιλαρμονικής, που κάθε σχολικό έτος σχηματίζουν την μαθητική μπάντα, καθώς και σε μία σειρά άλλων μουσικών συνόλων, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει το εκπαιδευτικό έργο της χρονιάς που πέρασε και να το μοιραστεί με τους γονείς των μαθητών, το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας και τους επισκέπτες της.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.

Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήταν η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας, στην οποία, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή.

Η φετινή συναυλία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής και της λήξεως του Διδακτικού Έτους 2023-2024, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 21:00με Συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η παρουσία και το χειροκρότημα των γονέων των μαθητών μας, του φιλόμουσου κοινού και των επισκεπτών μας, θα δόσουν φτερά στις νέες και τους νέους μουσικούς μας, που ξεκινούν σταδιακά να εντάσσονται και να γίνονται μέλη του μουσικού σώματος (μπάντα) της Φιλαρμονικής Σχολής μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer