Η ΕΛΜΕΚΙ για την απεργία της Τετάρτης
Κοινωνία
13/11/2018 | 09:52

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» κανονικότητα, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνησης π.χ. για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή δεν είναι μόνο ψίχουλα. Είναι μια νέα απόπειρα προεκλογικής εξαπάτησης. Δεν απαντούν  στα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία. Τα σχολεία μας ασφυκτιούν από την υποχρηματοδότηση! Πάνω από 25.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα χρονιά αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η μισθολογική καθήλωση και η φοροληστεία μεγαλώνουν. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων συναδέλφων στην εργασία εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί στα 67 μας μέσα στην τάξη!

Στο νομό μας η «κανονικότητα» έχει χτυπήσει κόκκινο με τις τσακισμένες υποδομές ακόμη να είναι σε εκκρεμότητα, με τα περισσότερα σχολεία να είναι σε κοντέινερ, με δεκάδες κομμένα τμήματα και με γενίκευση των 28 μαθητών στην τάξη, με αρκετά κενά καθηγητών ακόμη, με δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές σε ομηρία

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε έναν άθλιο και υπονομευτικό ρόλο φρόντισαν να μην υπάρξει ενιαία ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ με ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Οι ίδιες δυνάμεις σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προκειμένου να  στηρίξουν  την αντιλαϊκή πολιτική προχώρησαν με άθλιους τακτικισμούς και «παιχνιδάκια» με τις ημερομηνίες σε δύο διαφορετικούς απεργιακούς σταθμούς στοχεύοντας στην αποδυνάμωση της πάλης των εργαζομένων και στην δημιουργία κλίματος σύγχυσης και απογοήτευσης. Αποφάσισαν απεργία στο ΔΗΜΟΣΙΟ στις 14 Νοέμβρη και ξεχωριστή απεργία στη ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη! Δεν είναι πρώτη φορά που υπονομεύουν σημαντικούς αγωνιστικούς σταθμούς Τα ίδια έκαναν και όταν ψηφίζονταν ο απεργοκτόνος νόμος.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση με κλιμάκωση της πάλης.  Η επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη βρίσκεται τώρα στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων!

Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη δίνουμε το «παρών» στην 24ΩΡΗ παν-δημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ. Αναδεικνύοντας τα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και της υγείας στο νομό πραγματοποιούμε συγκέντρωση-παράσταση στις 11 πμ, στο Νοσοκομείο με άλλα σωματεία του Δημοσίου.

Δίνουμε συνέχεια και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη στις 28/11, 11πμ – 2 μμ. μέρα γενικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 11 πμ.

Αργοστόλι 13//11/2018

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Μαντζουράτος Δημήτρης Ποταμιάνου Σοφία
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ