Ένας-ένας «σαλτάρει» από το πλήρωμα...
Η εφημερίδα Ημερήσιος βγάζει off τη Δημοτική Αρχή: «Είναι καράβι …που μπάζει»
Πολιτική
27/05/2018 | 11:06

Με μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν η καθημερινή εφημερίδα της Κεφαλονιάς «Ημερήσιος» αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη διαχείριση του πολιτικού προσωπικού της «Ισχυρης Κεφαλονιάς». Από την άλλη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στη διαχείριση της καθημερινότητας. Αναλυτικά το πρώτο θέμα της εφημερίδας του Σαββάτου αναφέρει:

Το πρωτοσέλιδο που έκανε αίσθηση

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙτης Δημοτικής Αρχής με καπετάνιο τον Αλέξανδρο Παρίση και πρωτοδεύτερο τον Διονύση Λυκούδη άρχισε «να μπάζει νερά» σχετικά γρήγορα.

Πριν προλάβει να κλείσει δυό χρόνια, τέλη Ιουλίου του 2016, ο πρώτος που πήδηξε από το σκάφος ήταν ο Γιώργος Τζωρτζάτοςαπό πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ταυτόχρονα από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παρίση.

Η φυγή του συνοδεύτηκε από φοβερές και τρομερές καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του που ποτέ δεν διαψεύστηκαν…

Ακολούθησε η φυγή του Ευριπίδη Σπυράτουτον Απρίλιο του 2017 από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του εγκαταλειμμένου Ληξουρίου. Πέσανε λυτοί και δεμένοι απάνω στο Σπυράτο να ανακαλέσει αλλά μάταια, οπότε με τα πολλά ο Δήμαρχος αναγκάστηκε μετά από …δύο ακριβώς μήνες να ορίσει τον αντικαταστάτη του Σπυράτου!

Σειρά πήρανε στο φευγιό τον Ιούλιο του 2017 δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του δημοτικού πληρώματος.

Η «παλιοκαραβάνα» της ΝΔ στην Κεφαλονιά Τάσης Ζησιμάτοςκαι η ισχυρή γυνή του δημοτικού σκάφους αντιδήμαρχος οικονομικών Σοφία Γαρμπή «κουνίσανε το μαντήλι» στο Γνήσιο, ο πρώτος από αντιπρόεδρος του Γηροκομείου και η δεύτερη από μέλος του Συμβουλίου του ίδιου Ιδρύματος. 

Οι φήμες οργίασαν πως η φυγή είχε να κάνει με «το γιοφύρι της Αρτας» το νέο κτίριο του Γηροκομείου που βολοδέρνει από το 2019 και όλο τελειώνεικαι …ποτέ δεν τελειώνει αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά και ποτέ …δεν διαψεύστηκαν. Αλλωστε ο Τάσης κατ’επανάληψη είχε θέσει στο ΔΣ του Γηροκομείου τα προβλήματα.

Η αντικατάστασή τους επετεύχθη μετά από τα πολλά με το ζόρι μετά από …4 μήνες το Νοέμβριο! Τον Τάση Ζησιμάτο αντικατέστησε στη θέση του αντιπροέδρου η πολύπειρη στα δημόσια έργα Αθηνά Αυγουστάτουμε την ελπίδα να βοηθήσει στο τελείωμα, επιτέλους, του κτιρίου του Γηροκομείου. Η Σοφία η Γαρμπή αντικαταστάθηκε από μια άπειρη περί τα κοινά από την δημοτική «αυλή», αφού ουδείς επώνυμος δεν επιθυμούσε να διακινδυνεύσει το όνομά του. 

Η Αθηνά μπήκε με όρεξη και διάθεση να βοηθήσει γιαυτό και δέχθηκε την 1η Φεβρουαρίου να συμμετάσχει (απόφαση 4/2018 με ΑΔΑ: 66Ω04691ΗΨ-ΥΧΑ) «στην επιτροπή της προσωρινής παραλαβής των κτιριακών εγκαταστάσεων του έργου «Ανέγερση του Νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου» που ορίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2018».

Η διαβεβαίωση ότι «η παραλαβή του κτιρίου θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2018»,όπως προκύπτει από την ως άνω απόφαση, δόθηκε προσωπικά από τον ίδιο τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση ο οποίος και παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και ο οποίος ήταν αυτός που ζήτησε να συμμετάσχει στην Επιτροπή της προσωρινής παραλαβής η Αθηνά …«μετά προσωπικής παρέμβασης του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κου Αλέξανδρου Παρίση»(!) αναφέρεται μάλιστα στην απόφαση.

Και φυσικά πέρασε η 18η Φεβρουαρίου και γι’άλλη μία φορά αποδείχθηκε ανυπόληπτος ο Δήμαρχος σχετικά με το πότε τελειώνει το Γηροκομείο και βεβαίως δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει κάποια εξήγηση.

Η Αθηνά, με την γνωστή της εντιμότητα, έκανε υπομονή άλλο ένα μήνα από την προθεσμία της 18ης Φεβρουαρίου και στις 15 Μαρτίου πήγε η ίδια στο Μέγαρο και πρωτοκόλλησε την παραίτησή της «αφήνοντας …σύξυλους τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και του Γηροκομείου και κυρίως το δήμαρχο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα»όπως σημείωνε στο σχετικό ρεπορτάζ ο «Η» την επομένη!

Τούλθε ταμπλάς του Δημάρχου η νέα παραίτηση του αντιπροέδρου του Γηροκομείου και «έβαλε φωτιά» στα τηλέφωνα να ξεπιστεί η Αθηνά. Μάταια!

Εκτοτε 2½ μήνες τώρα η θέση χηρεύει και αναζητείται …θύμα για θυσία!

Και φυσικά όχι μόνο ο Δήμαρχος διασύρθηκε γι’άλλη μία φορά που φάνηκε ανυπόληπτος με την διαβεβαίωσή του πως παραλαμβάνεται το κτίριο στις 18 Φεβρουαρίου αλλά και ο Λυκούδης ο οποίος στην τελετή υπογραφής του συμφωνητικού για την αφαλάτωση στις 11 Απριλίου δήλωνε ότι «αναμένεται τον Μάιο η παραλαβή του Δημοτικού Γηροκομείου». Ολα αυτά δίχως ντροπή και ίχνος αυτοκριτικής και ψάχνονται γιατί επώνυμα στελέχη της τοπικής ΝΔ «σαλτάρουν» από το σκάφος της Δημοτικής Αρχήςκαι 2½ μήνες από την παραίτηση της Αθηνάς η θέση του αντιπροέδρου δεν έχει καλυφθεί.

Και φθάνουμε αισίως στον Απρίλη όπου 23 του μήνα σκάει μια νέα ανεξαρτητοποίηση συμβούλου της παράταξης Παρίση του συμβούλου της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου Κώστα Διακάτου, ο οποίος αποχωρεί με φοβερές καταγγελίες και αιχμές εναντίον του πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Λούκα Νιφοράτου για την λειτουργία του νεκροταφείου του Δραπάνου και του κυλικείου σε αυτό.

Η απάντηση του Παρίση γι’άλλη μία φορά η ίδια! Σιωπή!

Και σαν να μην έφτανε η κάλυψη των όσων τρομερών και φοβερών καταγγέλθηκαν από τον Διακάτο ήλθε και η δημοπρασία για …το αμαρτωλό κυλικείο του Δραπάνου υπό την σκιά της ομολογίας της αντιδημάρχου Σοφίας Γαρμπή η οποία παραδέχθηκε ότι «η μέχρι πρότινος λειτουργία του Κυλικείου από την Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου με εθελοντή δεν ήταν ορθή και με τάξη διαδικασία»!

Και όλα αυτά την ώρα που το Αργοστόλι βοά ότι …«το κυλικείο του Δραπάνου είναι ταγμένο»!

Με κείνα και με τ’άλλα φθάνουμε αισίως στις …παραιτήσεις του Μαΐου!

Η κρίση της πάλαι ποτέ ισχυρής παράταξης Παρίση αυτή τη φορά μεταφέρεται στο Λιμενικό Ταμείοπου η διαχείριση των οικονομικών του βρίσκονται το τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα.

Πρώτα ήλθε η παραίτηση Ρασσιάαπό το συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου με μια δήλωση βόμβα που ανάμεσα στα άλλα φοβερά και τρομερά στη λιγόλογη παραίτησή του δηλώνει απευθυνόμενος στον πρόεδρο Αλέξη Μοσχονάπως:

«Είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ για να προστατευτώ και δεν χρειάζεται να μου δείξετε την φορολογική δήλωση που κάνατε, πριν «μπείτε» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»!

Ο καπετάνιος του δημοτικού σκάφους και πάλι «σφυρίζει αδιάφορα»λες και τα σκάγια δεν παίρνουν και τον ίδιο.

Ο Γαβρίλης Ρασσιάς πάντως μένει στην παράταξη Παρίση και ίσως αυτό σημαίνει πολλά.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήλθε με την …όγδοη κατά σειρά παραίτηση με το όγδοο σάλτο από το δημοτικό σκάφος που ίσως δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.

Εξι μήνες μετά το θάνατο του αξέχαστου Χρήστου Λευκαδίτηπου τον βρήκε στη θέση του αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου αντικαταστάτης του …δεν βρίσκεται!

Κάποια στιγμή αποφάσισε «να θυσιαστεί» ο γνωστός για το ήθος και την εντιμότητα του Αγγελος Μαρκέτος δημοτικός σύμβουλος του Παρίση.

Ομως έμελε ο Αγγελος να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που …ήλθε, είδε και απήλθε! Ορίστηκε αντιπρόεδρος από τον Δήμαρχο αλλά …παραιτήθηκε πριν καν αναλάβει. Ούτε σε ένα Συμβούλιο δεν παρευρέθηκε! Επίσημη αιτία «προσωπικού λόγοι»… Ε βέβαια «προσωπικοί λόγοι» μόνο που συνέπεσαν με τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για κακοδιαχείριση στο Λιμενικό Ταμείο και προσωπικά από τον πρόεδρο του Αλέξη Μοσχονά.

Φτου, λοιπόν, και εξαρχής να βρεθεί  αντιπρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο και μαζί με τον αντιπρόεδρο του Γηροκομείου …δύο οι πονοκέφαλοι για τον Παρίση!

Και πούσε ακόμη Γνήσιε… Τα καλύτερα (απ’όλες τις μπάντες …καλύτερα) βρίσκονται μπροστά…

Μ’ένα δημοτικό καράβι που μπάζει, που βολοδέρνει, που είναι έτοιμο να βουλιάξει και να πάρει μαζί του όλο το πλήρωμα με πρώτο τον καπετάνιο του!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer