Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας συγχαίρει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών
Κοινωνία
24/08/2017 | 13:50

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Αργοστολίου  εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και  τις μαθήτριες του Νομού που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το τρέχον σχολικό έτος.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στους κόπους και τις προσπάθειες των ίδιων , των οικογενειών και των καθηγητών τους, είναι απαραίτητο οι υποψήφιοι μετά από διερεύνηση (με την βοήθεια και των Συμβούλων ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π. Αργοστολίου) να θέσουν   συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στόχο (σχολή ή ομάδα σχολών) και να εργάζονται μεθοδικά  και συστηματικά από την Α΄ τάξη του Λυκείου για την επίτευξη του στόχου αυτού. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτυχία χωρίς κόπο και στοχευμένο διάβασμα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Γίνεται ολοένα και περισσότερο κατανοητό ότι απαιτείται συνεχώς η απόκτηση νέας γνώσης και η ανανέωση της υπάρχουσας μέσω της δια βίου μάθησης και για το λόγο αυτό τους επισημαίνουμε ότι συνεχές μέλημά τους πρέπει να είναι η επικαιροποίηση των γνώσεων και η απόκτηση των δεξιοτήτων εκείνων , που θα τους διευκολύνουν να  βρουν την προσδοκόμενη θέση στην αγορά εργασίας και να ανέλθουν επαγγελματικά.

Με τις σκέψεις αυτές τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Τέλος, σε όσους δεν κατάφεραν την εισαγωγή σε κάποιο τμήμα της Γ/θμιας Εκπαίδευσης, υπενθυμίζουμε αφενός ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται, αλλά να συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου τους έχοντας ως επιπλέον  εφόδιο την πολύτιμη εμπειρία από την μέχρι τώρα πορεία τους και αφετέρου να ενημερωθούν από τους Υπεύθυνους του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Αργοστολίου σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις (δημόσια ΙΕΚ, Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) που υπάρχουν για την απόκτηση επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο Διευθυντής Δ.Ε.                                                         Οι Υπεύθυνοι ΚΕ.ΣΥ.Π.                                                                                                                                                                            Ζαβιτσιάνος  Δημήτριος

Μαρκάτος  Δημήτριος                                                       Πετρούτσου  Αικατερίνη

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer