Η διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, Ελένη Μπουρμπούλη στον Ionian Galaxy [ηχητικό]
Κοινωνία
03/10/2022 | 10:07

Στην εκπομπή Aλάμπρατσέτα στον Ionian Galaxy με την Βάνια Σαμόλη, ήταν καλεσμένη η νομικός και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Ελενη Μπουρμπούλη. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής συζητήθηκε το θέμα του θεσμού της διαμεσολάβησης ως εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφόρων.

Μια διαδικασία εκτός δικαστηρίων με την οποία επιδιώκεται η επίλυση μιας διαφοράς μεταξύ δύο ή περισσότερων μερών μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων.

Επισημάνθηκε η υποχρεωτικότητα ενημέρωσης για τον θεσμό, η οποία ψηφίστηκε για πρώτη φορά με τον νόμο 4640/2019 και η διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση που τα μέρη προσφύγουν στη διαμεσολάβηση.
Επιπροσθέτως επεξηγήθηκε, ο ανεξάρτητος ουδέτερος και αμερόληπτος ρόλος του διαμεσολαβητή που δεν παρέχει νομικές συμβουλές και τονίστηκε η υποχρεωτική και αναγκαία παρουσία δικηγόρου, καθως διασφαλίζει τα συμφέροντα των μερών, καθώς και η δέσμευση των μερών σε περίπτωση συμφωνίας.

Η διαμεσολάβηση χαρακτηρίζεται από τον ευέλικτο χαρακτήρα, το χαμηλό κόστος, τη ταχύτητα στην επίλυση του ζητήματος, τον απόρρητο και εμπιστευτικό χαρακτήρα της και το σημαντικότερο την αποφυγή της ψυχικής φθοράς των μερών από τις μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις!

Πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο που αφορά στις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, που συμβάλει στην επικοινωνία, την συνεργασία και καταδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της δικαιοσύνης απαλλάσσοντας τους πολίτες από τις μεγάλης διάρκειας και δυσβάστακτες οικονομικά δικαστικές διενέξεις.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο κάτωθι ηχητικό:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer