Στην τηλεόραση της ΕΡΤ2
«Η Αυλή των Χρωμάτων»: Αφιέρωμα στα φιλόμουσα Επτάνησα -Έκπληξη η συμμετοχή του Άγγελου Ανδρεάτου
Πολιτισμός
29/06/2020 | 09:15

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα φιλόμουσα Επτάνησα, μέσα από το έργο σύγχρονων Επτανήσιων δημιουργών, παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2.

Κορωνίδα η ποίηση του Διονυσίου Σολωμού, η οποία έχει «διαποτίσει» το έργο των μεταγενέστερων συνθετών και στιχουργών, το απαράμμιλο φυσικό τοπίο, η αγάπη για τις Τέχνες και τα Γράμματα, ο έρωτας και η διάθεση για ζωή, «κοινός τόπος» δημιουργίας και ψυχικής ευεξίας των Επτανήσιων δημιουργών.

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτό το ταξίδι με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα του Ιονίου και ακούστε μαζί μας αγαπημένα τραγούδια, τα οποία «αγκάλιασε» και τραγούδησε όλη η Ελλάδα.

Το επτανησιακό μας αφιέρωμα περιλαμβάνει τραγούδια του σπουδαίου στιχουργού Σαράντη Αλιβιζάτου από την Κεφαλλονιά, μελωδίες του αγαπημένου μας συνθέτη Γιώργου Κατσαρού από την Κέρκυρα, συνθέσεις υψηλής αισθητικής του μοναδικού Δημήτρη Λάγιου από τη Ζάκυνθο, καθώς και κάποια σημαντικά τραγούδια που υπογράφει ο μοναδικός στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης από την Ιθάκη.

Στην παρέα μας, ο συνθέτης Τιμόθεος Αρβανιτάκης, που ταξίδεψε από τη Ζάκυνθο για εμάς και ο συνθέτης και ερμηνευτής Άγγελος Ανδρεάτος, ο οποίος υπογράφει τη μουσική πέντε σύγχρονων Επτανησιακών καντάδων, σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου με γενικό τίτλο «Τα Επτάνησα ταξιδεύουν», ενορχηστρωμένες από τον Λάμπρο Ανυφαντή, ο οποίος επιμελήθηκε με πολύ μεράκι και το συγκεκριμένο αφιέρωμα της «Αυλής των Χρωμάτων».

Τραγουδούν οι: Κωνσταντίνα, Παναγιώτης Πετράκης, Ελένη Βουδουράκη, Χριστίνα Γκόλια και Άγγελος Ανδρεάτος.

Παίζουν οι μουσικοί:Λάμπρος Ανυφαντής (μαέστρος / ενορχηστρωτής / μαντολίνο),Κώστας Πανταζάτος (μαντολίνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο / μάντολα), Madeleine Harcourt (φλάουτο), Βασίλης Μπίλλας (κλαρινέτο), Φώτης Τσορανίδης (κιθάρα), Χριστίνα Ρόκκου (ακορντεόν), Μάρκος Κώτσιας (πιάνο).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Τάκης Σακελλαρίου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer