Τι έγινε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Η αντιπολίτευση… σνόμπαρε το Δ.Σ. -Δεν πήγε να ψηφίσει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο στάδιο Αργοστολίου
Πολιτική
12/05/2017 | 18:55

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε πριν από λίγο η παραλαβή της επικαιροποιημένης μελέτης του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ», ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού  550.430€, που θα αναβαθμίσει πρακτικά και ουσιαστικά τον αθλητισμό στο νησί μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκε ο Παναγής Δελακάς από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς για να κάνει την εισήγηση και να απαντήσει σε απορίες. Το έργο περιλαμβάνει την έντεχνη αντικατάσταση του παλαιωμένου και κατεστραμμένου υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα, καθαρής επιφάνειας 7.228 τ.μ  (μαζί με τον Βοηθητικό του Χώρο), στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέας Βεργωτής”. Ο επιλεχθείς  συνθετικός χλοοτάπητας ποδοσφαίρου είναι σύγχρονος ενισχυμένος τελευταίας γενιάς Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών και θα ικανοποιεί της απαιτήσεις κατάταξης του γηπέδου στην κατηγορία FIFA QUALITY η  FIFA QUALITY PRO. Η μελέτη έγινε κατόπιν επισταμένης διερεύνησης όλων των δυσμενών παραγόντων και επί μακρού χρονικού διαστήματος διαβούλευσης και με την ΓΓΑ, ομοίως και για την προτεινόμενη επικαιροποίηση.

Προτάθηκε λοιπόν η παραλαβή της επικαιροποιημένης  υποβληθείσας μελέτης, όπως την συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία  με την συνδρομή και της Γ.Γ.Α, συνολικού προϋπολογισμού προτεινόμενων εργασιών  550.430€ με πρόβλεψη και του ΦΠΑ, ενώ ο τρόπος υλοποίησης του έργου,  θα γίνει με ανοιχτή Δημοπρασία, όπως θα καθοριστεί από την απόφαση της Οικ. Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς κατά την έγκριση των τευχών Δημοπράτησης.

Δυστυχώς, σε αντίθεση με τη συμπολίτευση που έδωσε σύσσωμη σχεδόν το “παρών”, φαίνεται πως η αντιπολίτευση είχε διαφορετική άποψη σχετικά με τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου και έτσι “δικαιολογούνται” και τα άδεια έδρανα στο τμήμα που κάθονται οι σύμβουλοἰ της. Οι μοναδικοί που καταδέχτηκαν να παραστούν στη συνεδρίαση και να ψηφίσουν θετικά ήταν οι κύριοι Γιάννης Κουρούκλης και Ανδρέας Ζαπάντης.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer