Ήλιος με "δόντια" ανήμερα των Φώτων
Η 8χρονη Διονυσία βούτηξε στα παγωμένα νερά του Κουτάβου -Νωρίτερα η ρίψη του Σταυρού στο Αργοστόλι
Εκκλησία
06/01/2019 | 14:32

Πλήθος κόσμου και φέτος, ανήμερα των Θεοφανείων, παρακολούθησε έξω από τον ιερό ναό της Σισιώτισσας, στο Αργοστόλι, την τελετή αγιασμού των υδάτων μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο κόσμος είχε κατακλύσει κυριολεκτικά τόσο την νέα παραλιακή Αργοστολίου όσο και την ιστορική γέφυρα Δεβοσσέτου από την οποία έπεσε και ο Σταυρός στα νερά της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου. 

Φέτος, μάλιστα, μόνο η μικρή Διονυσία, 8 χρονών, αψήφησε το κρύο και τα χιονισμένα βουνά και βούτηξε για το σταυρό όπως είχε κάνει και πέρυσι. Στο τέλος μάλιστα, ο Μητροπολίτης της έδωσε και ένα σταυρό και της ευχήθηκε να έχει πρόοδο και τύχη στη ζωή της. 

Για άλλη μια χρονιά εξαιρετική παρουσία είχε η φιλαρμονική Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας”, ενώ τα πλοιάρια που συμμετείχαν στον αγιασμό ήταν λιγότερα φέτος. Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου συμμετείχε με τα σκάφη του και τους αθλητές του να φορούν τις στολές τους. Πολλά μπράβο σε όλους! 

Αξίζει: Στα παρεληπόμενα της σημερινής ημέρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκκλησιασμός ολοκληρώθηκε πριν την προγραμματισμένη ώρα, με αποτέλεσμα οι Σπύρος Γαλιατσάτος και Θεόδωρος Γαλιατσάτος να μπουν στην εκκλησία μετά τον αγιασμό, ενώ η βουλευτής πρόλαβε μόνο τη Βάπτιση έξω.

Το παρών έδωσαν η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αν. Δήμαρχος,  Διονύσης Λυκούδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωσταντάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, η περιφερειακή σύμβουλος, Σουζάνα Πεφάνη, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Κουρής, ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Διονύσης Κοκόσης, Παναγής Βανδώρος, Γιώργος Θωμάς, Σπύρος Σαμούρης, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, ο πολιτεύτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Λυκούδης, ο Παύλος Παπαδάτος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και άλλοι.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι της Αντρίανας Καραντινού.

Χρόνια πολλά σε όλους, να μας δίνει φώτιση ο Θεός!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ