Θα συμμετάσχει στο 21ο Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς
H Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής Πατρών στην Κεφαλονιά
Πολιτισμός
09/06/2016 | 10:17

Αναχωρεί το Σάββατο για το Αργοστόλι Κεφαλληνίας, η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, προκειμένου να μετάσχει στο 21ο Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο συνθέτη και Μαέστρο, Φώτη Αλέπωρο.

Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ”Ο Κέφαλος”, με τη συμμετοχή πολλών χορωδιών, θα ανοίξει την Παρασκευή με συναυλία της διάσημης μέτζο σοπράνο Ειρήνης Καράγιαννη, την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.

Το Σάββατο το βράδυ η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ θα κλείσει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ, ερμηνεύοντας τα έργα: ”AVE MARIA”, GIULIO CACCINI, Επεξεργασία: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, Solo: Χρύσα Πανταζοπούλου, ”MISSATORNACUM”, ANDRE WAIGNEIN, τα μέρη: SANCTUS- AGNUS DEI- ITE MISSA EST, ”ΗΡΘΕ ΝΟΤΙΑΣ, ΗΡΘΕ ΒΟΡΙΑΣ”, Στίχοι: Γιάγκος Αραβαντινός, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ, ”ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ”, Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ, ”ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ”, Στίχοι: Γιώργος Σεφέρης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: AGNETA SKOELD/CHRISTIAN LJUNGGREN, ”Σ’ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤ’ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΑ”, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΜΥΡΝΗΣ, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, ”ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ”, Στίχοι: Σωτήρης Γαλιατσάτος, ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ & ”GOOD NIGHT”, CALVIN CARTER/JAMES HUDSON.

Τη χορωδία θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μο Σταύρος Σολωμός. Πιάνο θα παίξει η Λούση Χριστοδούλου και φλάουτο η Χριστίνα Λακμέτα.

Τη Δευτέρα το βράδυ [7.30 μ.μ.], στο θέατρο ”ROYAL” [Παλαιό Πτωχοκομείο], το Ορχηστρικό Σχήμα ”VIBRATO” της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με τη διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του καθηγητή της κιθάρας του Ωδείου της ”ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ”, Γιώργου Αθανασακόπουλου, θα μετάσχει στην εκδήλωση που θα οργανώσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για την ανακήρυξη του Πανεπιστημιακού Αλέξανδρου Λυκουργιώτη, σε επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ.

Το VIBRATO θα ερμηνεύσει τα έργα του Μάνου Χατζιδάκι: ”Βαλς των χαμένων ονείρων”, ”Το σύννεφο έφερε βροχή”, ”Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι”, ”Μίλησε μου”, ”Μια πόλη μαγική”, ”Μην τον ρωτάς τον ουρανό”, ”Επτά τραγούδια θα σου πω”.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Μαντολίνα: Απαταγγέλου Αγγέλα, Μανωλάτου Εμμανουέλα, Νικολοπούλου Αρετούσα. Κιθάρες: Αθανασακόπουλος Γιώργος, Αναστασόπουλος Βασίλης, Αναστασοπούλου Κασσιανή, Αστερής Μαρίνος, Διαμαντόπουλος Βασίλης, Ριζοπούλου Ελίζα. Φλάουτο: Σοιλές Σέργιος. Τσέλο: Γκαλογιάν Βαγινάκ. Κόντρα μπάσο: Καραπετιάν Βιλέν. Κρουστά: Λαμπράκος Γιώργος. Φωνές: Γιαννοπούλου Ιωάννα & Πανταζοπούλου Χρύσα.

Πηγή: pelop.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer