Η Κυριακή μετά το Σάββατο του Λαζάρου είναι η Κυριακή των Βαΐων. Πρόκειται για τη τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα από της Μεγάλης Εβδομάδας.
H Κυριακή των Βαΐων
Εκκλησία
17/04/2011 | 05:00

pateras spuridwnΤο e-kefalonia αυτές τις Άγιες ημέρες, θέλοντας να ξεφύγει από τις καθαρά ειδησεογραφικές ειδήσεις, έχει τη χαρά να «φιλοξενεί» το Πανοσιολογιότατο Πατέρα Σπυρίδωνα, ό οποίος με απλές λέξεις θα βοηθήσει να μάθουμε τη συμβολίζει κάθε μια ξεχωριστά από τις μεγάλες ημέρες της ορθοδοξίας αρχής γενομένης από σήμερα. Καλό Πάσχα σε όλους σας.

Τι είναι Μεγάλη Εβδομάδα;

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», εξαιτίας των σημαντικών μεγάλων γεγονότων όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς και αφορούν την σωτηρία του ανθρώπου!
Τι τελείται τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας;

Οι τέσσερις πρώτες ημέρες μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Η Κυριακή μετά το Σάββατο του Λαζάρου είναι η Κυριακή των Βαΐων. Πρόκειται για τη τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα από της Μεγάλης Εβδομάδας. Ημέρα, αφιερωμένη στην είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ.

Την Κυριακή των Βαΐων θυμόμαστε και τιμάμε αυτό το μέγιστο γεγονός. Κρατώντας κλάδους βαΐων ταυτιζόμαστε με το λαό της Ιερουσαλήμ. Μαζί τους χαιρετίζουμε τον ταπεινό Κύριο και Βασιλέα ψέλνοντας: «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Αρχιμ. Σπυριδων Πετεινάτος

Ιεροκήρυκας

Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer