Παρά την ασταμάτητη βροχή η ημερίδα για τον αυτισμό ήταν πολύ πετυχημένη.
Hμερίδα για τον αυτισμό στο Ληξούρι
Κοινωνία
10/12/2014 | 10:04

Παρά την ασταμάτητη βροχή και την απροσδόκητη μηχανική βλάβη του φέρρυ μποτ που ανάγκασε τους διοργανωτές να μισθώσουν λεωφορείο για την μεταφορά των συμμετεχόντων η ημερίδα για τον αυτισμό ήταν πολύ πετυχημένη.

Κατάμεστη η αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου με εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό που στελεχώνει τις σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Τμήματα Ένταξης, τις Παράλληλες στηρίξεις, το ΚΕΔΔΥ και τις ΕΔΕΑΥ, αλλά και με στελέχη της εκπαίδευσης, όπως τον Διεθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης κ.Μπαγιώκη, την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ.Βασιλάτου, καθώς και τις συμβούλους Προσχολικής Αγωγής κ.Κοσμετάτου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Κουμαριώτη και Ειδικής Αγωγής κ.Τοτόλου.
Ευρεία ήταν και η συμμετοχή φορέων όπως η Διεύθυνση Πρόνοιας, το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, το Κέντρο Πρόληψης Απόπλους και η ΕΠΑΣ Νοσηλευτών.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, πέραν του επικεφαλής του ΦΙΚΟ και δημοτικού συμβούλου κ.Ηλία Παρίση που ήταν εκ των βασικών διοργανωτών καθώς είναι αντιπρόεδρος του Υπερίωνα, σύντομη παρουσία είχε και ο κ.Μαρκάτος, διευθυντής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου.
Ελπιδοφόρα ήταν και η παρουσία γονέων παιδιών με αυτισμό και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και φοιτητών του ΤΕΙ.

Οι ομιλίες ήταν σύντομες, περιεκτικές και μεστές, και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με τον αυτισμό. Όλοι οι ομιλητές ισορρόπησαν ανάμεσα στην έκθεση νεότερων επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τον αυτισμό και στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη, ενώ παράλληλα οι ομιλίες τους είχαν εμψυχωτικό τόνο ο οποίος πέρασε στο κοινό το οποίο δεν παρέλειπε να χειροκροτεί θερμά και να εκφράσει ερωτήσεις και απορίες. Όλ’ αυτά δείχνουν ότι η Κεφαλονιά διψάει για τέτοιες εκδηλώσεις και τις υποδέχεται με πολύ θετικό τρόπο!

Η κ. Μαροπούλου, πρόεδρος του Υπερίωνα και πρώην Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης, μιλώντας για τους στόχους της Ένωσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός είναι την πρώτη αυτή ημερίδα να ακολουθήσουν και άλλες, αφιερωμένες σε διαφορετικό θέμα κάθε φορά.
Συγκινητική ήταν η στιγμή που ένας νέος άνθρωπος που συμμετέχει στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Υπερίωνα στο Ληξούρι, μοίρασε στους ομιλητές όμορφα χειροποίητα αναμνηστικά δώρα φτιαγμένα με μεράκι στο Κέντρο!
Ήταν μία αξιέπαινη πρωτοβουλία και μία άρτια διοργάνωση. Να τονίσουμε επίσης τη σημασία που έχει να γίνονται πράγματα και εκτός Αργοστολίου, όπως στο Ληξούρι και μάλιστα στον χώρο του πολύπαθου ΤΕΙ.

autismos_lhjouri

Πηγή: Κεφαλονίτικα Νέα

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer