Έκκληση για βοήθεια
ΓΣΕΕ: Η αιμοδοσία είναι ισχυρό «όπλο» στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό
Κοινωνία
19/03/2020 | 23:15

«Η αιμοδοσία είναι δείγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και είναι ισχυρό “όπλο” στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό (COVID-19)» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωση της.

Όπως επισημαίνει, «η επιδημία του ιού COVID-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας, προκαλεί μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών, λόγω της επιφυλακτικότητάς τους να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Όμως, η μείωση αυτή προκαλεί μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους υγιείς εργαζόμενους και τις οργανώσεις-μέλη της να προσέλθουν στην κοντινότερη αιμοδοσία και να παρακινήσουν και άλλους να προσφέρουν αίμα, που συνιστά το πολυτιμότερο αγαθό αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

«Αυτό το διάστημα, πολλοί δήμοι και σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνουν αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι αιμοδοσίες αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας-Ε.ΚΕ.Α. (http://ekea.gr/where-donate). Η προσφορά στο συνάνθρωπο έχει επιπλέον και εθνική σημασία. Για να μην φτάσουμε, μαζί με θύματα του κορονοϊού, να θρηνούμε και θύματα ανθρώπων όλων των ηλικιών από την έλλειψη αίματος, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας και στις δύσκολες αυτές στιγμές» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer