Γλυκό ψυγείου, που ξεχωρίζει!
Μαγειρική
09/05/2024 | 16:00

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομματάκια 400γρ, μπισκότα πτι-μπερ, προσθέτουμε 125γρ λιωμένο βούτυρο, 2 κ.σ σκόνη κακάο. και 250ml γάλα.

Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και στρώνουμε τα μπισκότα σε ταψάκι.

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ, 3 κ.σ κορν φλάουρ, 200γρ ζάχαρη και 1.200 ml γάλα. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει αλλά όχι να βράσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ βούτυρο και 1 κ.γ υγρή βανίλια. Ανακατεύουμε με το μίξερ να αφρατέψει και το αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για το γλάσο λιώνουμε 150γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο με 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα και 1 κ.σ μέλι. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και το προσθέτουμε πάνω στο γλυκό. Στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία κατευθείαν σε ατομικά μπολάκια.

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι από το Instasuntages

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ